Гришо шампион отново, приближи топ 100!



25-09-2010 10:36 | Николай Драгиев

Григор Димитров се поздрави с трета поредна титла от сериите "Чалънджър". Най-добрият български тенисист демонстрира за пореден път невероятните си качества и надви с 6:4, 6:1 199-ия в света Александър Кудрявцев (Русия) на твърдите кортове в Банкок.

 

Това е девета титла общо и трета от "Чалънджър" серията за Димитров (6 само това лято!). Той продължава да няма загубен двубой във финална среща, което говори категорично за шампионския му характер.

 

Той печели 80 точки за ранглистата, които ще му донесат известен прогрес и разбира се ново рекордно класиране. Сега той заема 146-ата позиция.

 

Интересното е, че само преди седмица Гришо спечели първия си турнир в Банкок, отново губейки само 5 гейма - тогава резултатът бе 6:1, 6:4 срещу Константин Кравчук.

 

Първата ракета на България вече има 15 поредни победи, макар никоя от тях да не е постигната срещу играч от топ 100. Иначе и двата турнира в Банкок са с награден фонд от 35 хиляди долара и гостоприемство.

 

Очевидната следваща цел, която има пред Димитров - влизане в топ 100 изглежда все по-постижима, поне при тази форма на българина.

 

Той се нужда от малко повече от 100 точки, за да отчете присъствие сред първите 100 на планетата. С представянето си това лято е повече от очевидно, че Григор е най-прогресиращият млад тенисист в момента изобщо.

 

Той е най-младият състезател в топ 150 и не се вижда как някой ще го измести по този показател в скоро време, особено ако запази този си игрови ритъм. 

 

След маратона в Тайланд Гришо вероятно ще почине няколко дни преди да се включи в следващ турнир.

 

СНИМКИ ОТ УСПЕХА НА ГРИШО В БАНКОК!

 

ТРИУМФЪТ НА ГРИШО В ТРИР!

 

ТРИУМФЪТ НА ГРИШО В ДОРТМУНД!

 

ТРИУМФЪТ НА ГРИШО В ИРУН!

 

ТРИУМФЪТ НА ГРИШО В ЖЕНЕВА!

 

ПЪРВАТА ТИТЛА В БАНКОК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини