Гришо продължава да блести - отново е на финал



24-09-2010 08:39 | Николай Драгиев

Григор Димитров отново е на финал в Банкок! Най-добрият български тенисист надви с 6:3, 6:4 Го Соеда от Япония в полуфиналите на надпреварата в Тайланд.

 

Така Гришо за втори път в рамките на седмица и общо в трети пореден турнир от сериите "Чалънджър", достига до двубой за титлата.

 

С 14-ата си поредна победа Григор за пореден демонстрира върховата форма, в която се намира. Само за няколко месеца той натрупа 5 финала вече.

 

Българинът изигра великолен двубой срещу Соеда, доминирайки от началото до самия край. По един пробив във всеки сет му бе напълно достатъчен.

 

Статистиката на българина от победи във финални двубои досега е 100%-а, което също говори в негова полза за утрешния сблъсък. Освен всичко друго, по всичко личи че до края на годината има всички шансове да видим Димитров в бленувания топ 100.

 

Негов съперник във финала ще бъде руснакът Александър Кудрявцев, който надви Денис Гремелмайер в другия полуфинал с 6:3, 1:6, 7:6(5). Руснакът заема 199-о място в ранглистата към момента. През годината не демонстрира особено впечатляваща форма и това е едва първия му финал в сериите "Чалънджър".

 

Турнирът в Банкок е с награден фонд от 35 хиляди долара и гостоприемство. Той е на твърди кортове и носи 80 точки за ранглистата при титла.

 

Феновете на играта в страната пък вече настояват Гришо да получи "уайлд кард" за основната схема на предстоящия от другата седмица "Мастърс 250" в Банкок, където ще видим Рафаел Надал и Хуан Мартин дел Потро.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини