Анди Мъри свали на земята световния номер 1 (видео)



14-08-2010 23:58 | Станко Димов

Британецът Анди Мъри ще защитава титлата си от турнира "Роджърс Къп", след като победи с 2:0 сета световния номер 1 Рафаел Надал. Мъри се наложи с 6-3, 6-4 и затвърди добрата форма, която показва от началото на US Open сериите.

 

Мъри изигра много силен мач, като тотално пречупи мераците на Надал за 4-и поред финал на турнир от "Мастърс 1000" сериите.

 

Мачът започна равностойно, а ключов за изхода на първия сет се оказа 7-ия гейм, когато при равен резултат Надал получи две последователни точки за пробив. Испанецът обаче не се възползва от ситуацията и наивно позволи на Мъри да се върне и да спечели подаването си.

 

В ответния гейм обаче британецът не бе толкова услужлив и проби световния номер 1, след което безпроблемно затвори сета.

 

Втората част започна с летящ старт за шампиона от миналата година, който набързо поведе с 3:1 гейма. В този момент обаче Рафа сякаш се събуди, спечели няколко поредни гейма и обърна за 4:3 в своя полза.

 

Нещо повече, Надал получи нови два шанс за пробив, с които да се добере до 5:3. Мъри обаче показа здрави нерви и удържа подаването си и до края на мача бе безпощаден.

 

Това е едва втора загуба от 36 мача за Надал. В същото време Мъри поведе с 4:3 победи на твърди кортове над своя опонент. Освен това шотландецът все още няма титла през сезона и сега му се открива блестящ шанс. Мъри е смятан и за основен фаворит на US Open, тъй като настилката му приляга великолепно.

 

По-късно тази нощ е вторият полуфинал в Торонто, който противопоставя Роджър Федерер и Новак Джокович. Двубоят на практика се явява и директна битка за втората позиция в класацията на ATP.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини