Надал: Отново съм най-добрият, нали?



14-08-2010 17:06 | Николай Драгиев

Рафаел Надал призна, че се нуждае от най-добрата си игра, ако иска да победи Анди Мъри в полуфиналите на "Роджърс Къп" в Торонто.

 

Рафа не пропусна да припомни своите победи над Мъри като изтъкна, че при 2 от загубите му в Ротердам и Australian Open 2010 г. е бил контузен.

 

"На това ниво трябва да играеш много агресивно. С дефанзивна игра можеш да стигнеш до полуфинал и толкова. Нямам шансове, ако не съм агресивен

 

Ако искам да бия Анди, трябва да покажа най-доброто от играта ми. Имам победи в Австралия над него на два пъти, после в Ротердам бях контузен, на Индиън Уелс бе страшно ветровито, а през този сезон се наложи да се откажа в началото на мача ни от Australian Open," обясни Рафа.

 

До момента от 5 "Мастърс 1000" турнира, Рафа има 3 титли и сега ще се бори за четвърта. "Не мога да кажа дали това е най-успешният ми сезон. През 2008 г. сторих същото, че даже и триумфирах на Олимпиадата. Определено правя много стабилен сезон."

 

"Спечелих последните 34 от 35 мача, но нека си припомним началото на годината. Тогава всички ме отписваха и твърдяха, че няма да мога да се върна на върха. Сега обаче аз съм най-добрият. Не ми харесваха тези коментари, но аз не съм променил начина си на работа и игра. Аз винаги давам 100% от възможностите си, а дали печеля или губя, няма значение," сподели още Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини