Григор Димитров: Чувствам се специално на тревна настилка



14-06-2015 11:19 | Станко Димов

Григор Димитров се завърна в Куинс Клуб, където през седмицата ще започне защитата на трофея си от турнира Aegon Championships. Жребият реши българинът да започне надпреварата с двубой срещу друг бивш шампион от Куинс – Сам Куери (2010). При успешна серия пък Гришо може да срещне водачът в схемата и местен любимец Анди Мъри още на четвъртфиналите.

„Всеки път, когато стъпя на трева, се чувствам специално, усещам различна връзка с настилката. Начинът, по който се движа, решенията, които взимам на корта...не знам защо се чувствам така, но това чувство е от първото ми стъпване на тревна настилка изобщо”, коментира Димитров пред медиите на Острова.

Димитров признава, че спечелвайки първата си титла на трева в Куинс Клъб миналата година, той сбъдва една от юношеските си мечти.

„Миналата година изживях невероятен момент. Едно от първите неща, които направих е да позвъня на баща ми. Спомнихме си как съм идвал тук с „уайлд кард”, а сега държах титлата в ръцете си”.

Запитан дали силният сезон на трева, който направи миналата година, ще го натовари с повече напрежение или ще му даде повече мотивация, Григор отговори следното: „Много е важно за един играч да достигне определено ниво. Следващата стъпка е да запазиш това ниво и да докажеш, че всеки път, когато излизаш на корта, си по-добър състезател.

Това е тип напрежение, което искаш да имаш. Да усещаш пеперуди в тялото преди да излезеш на корта. На мен лично това ми харесва и разкрива част от характера ми. Мисля, че каквото и да правиш, трябва да го правиш с усмивка на лице. В момента, в който стъпя на трева, аз автоматично променям нагласите си, начина си на игра. Това е едно от добрите качества, които притежавам”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини