Григор започва защитата на трофея в Куинс срещу американец



13-06-2015 14:23 | Станко Димов

Григор Димитров ще започне защитата на трофея си от търнира на трева в Куинс Клъб с двубой срещу Сам Куери (САЩ). Това отреди тегленият преди минутки жребий за основната схема. 

До момента българинът и американецът има един двубой (Вашингтон, II кръг, 2013-та година), когато победата отива на сметката на българина – 6:3, 6:2.

Към днешна дата Григор Димитров е №11 в ранглистата на АТР, докато Куери е №39. Любопитното е, че последният официален двубой на Гришо също бе срещу американец – Джак Сок на старта на „Ролан Гарос”, където за жалост нашето момче записа тежко поражение с 0:3 сета.

При победа над Куери, във втори кръг Григор Димитров ще срещне опитен състезател - Жил Мюлер или Михаил Южни. При нов успех пък българинът ще се класира за четвъртфинал, където по всяка вероятност ще му предстои двубой с водача в схемата Анди Мъри.

Фелисиано Лопес, който бе съперникът на Димитров на финала миналата година, може отново да се изправи срещу нашето момче, но този път на полуфиналите. В долната част на схемата пък попаднаха Стан Вавринка, Рафаел Надал и Милош Раонич, с които Димитров може да играе чак на финал.

Шампионът от „Ролан Гарос” Стан Вавринка ще има за съперник в първи кръг Ник Кириос, а Рафа Надал ще премери сили с Александър Долгополов.

Припомняме, че освен на единично, Григор Димитров ще участва и в двойковата надпревара в Куинс Клъб. Там той ще си партнира със Стан Вавринка.

Съперниците на Григор Димитров в Куинс (до финал, според позициите им в ранглистата):

I кръг – Сам Куери
II кръг – Жил Мюлер
Четвъртфинал – Анди Мъри
Полуфинал – Марин Чилич
Финал – Милош Раонич

ОСНОВНАТА СХЕМА В КУИНС КЛУБ ВИЖТЕ ТУК


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини