Безпроблемно начало



11-05-2015 14:46 | Станко Димов

Григор Димитров победи Йежи Янович с 6:3, 7:6 (4) в двубой от първи кръг на „Мастърс 1000” в Рим. Срещата се проведе на централния корт и продължи малко повече от час и половина. През целия двубой българинът сервира на изключително ниво, като не позволи на съперника си да стигне до точка за пробив.

В първия сет Димитров успя веднъж да се справи с подаването на съперника и след 31 минути игра откри резултата – 6:3. През втората част Димитров отново бе по-добър и на няколко пъти стигаше до точки за пробив, но в решителните мигове Янович намираше най-добрия си сервис и не позволи брейк.

Така съвсем логично се стигна до тайбрек, в който Димитров поведе с 3:1 след минипробив. Полякът изравни за 3:3, но след нова серия на Димитров той поведе с 6:3. Янович спаси първия мачбол, но про втория Григор не сгреши и затвори мача – 6:3, 7:6 (4).

Така българинът вече очаква следващия си съперник, който ще бъде определен тази вечер от двубоя между Стив Джонсън и Фабио Фонини. Любопитен е фактът, че Димитров срещаше Фонини във втори кръг на предходните два „Мастърс 1000” турнира – в Монте Карло и Мадрид. И в двата случая българинът излизаше победител.

Григор Димитров има да защитава цели 360 точки в Рим, след като миналата година достигна до полуфинал (загуби от Рафа Надал) във Вечния град.

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини