Григор Димитров – Йежи Янович (гейм по гейм)



11-05-2015 14:33 | Станко Димов

Григор Димитров се изправя срещу Йежи Янович в двубой от първи кръг на „Мастърс 1000” турнира в Рим. Това ще бъде втори дуел между двамата, като полякът спечели първия с 6:4, 3:6, 6:3 на „Мастърс 1000” в Синсинати миналата година.

Това ще бъде трето участие на Димитров във Вечния град, където миналата година достигна до полуфинал (загуби от Рафа Надал). Това е и най-доброто постижение на българина в турнира.

Двубоят Димитров – Янович е първи по програма на централния корт и ще започне в минутките след 13:00 часа българско време.

ГЛЕДАЙТЕ ДВУБОЯ ОНЛАЙН ТУК

Коментар на двубоя:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Отлично начало на двубоя за Григор Димитров, който спечели подаването си на 15. Единствената точка на Янович пък дойде след впечатляващ минаващ удар от бекхенд по правата. Българинът отговори с няколко добри начални удара, които затрудниха максимално поляка.

1:1 Йежи Янович отговаря със сервис-гейм на 0.

2:1 Григор Димитров печели и втория си сервис-гейм на 15. Точката на Янович този път дойде след двойна грешка на Гришо в началото на гейма.

2:2 Янович поведе с 40:0, след което Григор Димитров успя да спечели първи точки при сервис на съперника. Българинът атакува успешно втория начален удар на Янович и с ретур-уинър намали на 40:15. След това последва и грешка на Янович в близост до мрежата. В крайна сметка обаче полякът спечели подаването си.

3:2 Григор си спечели подаването си, като му се наложи да обръща гейма от 0:30. Гришо обаче се справи перфектно и отново излиза напред в резултата.

4:2 Пробив за Григор Димитров! Българинът поведе с 40:0 и стигна до три поредни точки за пробив. Янович спаси първите две, но при третата рухна и сдаде гейма.

5:2 Отлично! Пробивът е затвърден с гейм на 0. Григор Димитров се доближава на гейм от успех в първия сет.

5:3 Янович прекъсва серията поредни геймове на сметката на Димитров и взима подаването си. Полякът поведе с 40:0, последваха 2 точки за Гришо, но с хубав сервис Йежи спечели подаването си.

6:3 Гейм и първи сет за Григор Димитров. Нашето момче поведе с 40:0, след което допусна две грешки и преднината му беше намалена на 40:30. След грешка от форхенд на Янович обаче сетът свърши. Първата част продължи точно 31 минути.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис на Йежи Янович):

0:1 Григор Димитров имаше точка за пробив, но в решаващия момент Янович намери най-добрия си начален удар и Григор не успя да върне ретура в очертанията на корта. Последваха нови две точки за поляка и той повежда за първи път от началото на мача.

1:1 Григор Димитров загуби първата точка в гейма, но следващите 4 отидоха на неговата сметка, с което той изравнява резултата във втория сет.

1:2 Отново равностоен гейм, в който полякът сервира. Стигна се до равенство, но след ас на втори сервис и ретур-аут от ракетата на Григор Димитров, Янович излезе от неловката ситуация и не допуска загуба на подаването си.

2:2 Йежи Янович продължава да допуска много непредизвикани грешки, особено от форхенд, с което позволява на Димитров с лекота да спечели подаването си.

2:3 Янович отново оцеля. Близо 10 минути продължи петият гейм в сета, като в един момент Янович трябваше да спасява и точка за пробив. Григор Димитров получи възможността дори да играе при втори сервис във въпросната ситуация, но все пак Янович успя да се измъкне и да спечели подаването си.

3:3 Без затруднения за Григор Димитров в неговия сервис гейм и резултатът отново е изравнен.

3:4 За първи път от началото на сета Янович печели подаването си на 0. Полякът изчисти грешките и в този гейм просто не даде шанс на Димитров.

4:4 Резултатът е изравнен след бърз гейм на сметката на Григор Димитров.

4:5 Янович отново се измъкна невредим след колеблив сервис-гейм. Григор Димитров получи поредна точка за пробив (30:40), след като излязъл успешно на мрежата след ретур. Последваха обаче 3 точки на сметката на поляка и Димитров ще сервира за оставане в сета.

5:5 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров.

5:6 Последна почивка в сета, след която Григор Димитров ще сервира за място в тайбрек.

6:6 Тайбрек ще реши изхода на сета, след като Григор Димитров спечели с лекота и шестия си сервис-гейм в сета.

7:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът спечели тайбрека със 7:4 точки и е във втори кръг в Рим.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини