Григор Димитров детронира Вавринка (+ВИДЕО)



16-04-2015 12:37 | Станко Димов

Григор Димитров е първият четвъртфиналист на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. Българинът надви с изразителното 6:1, 6:2 шампиона от миналата година Стан Вавринка, като по този начин за втори път в кариерата си достига до Топ 8 в турнира. Предишният случай бе през 2013-та, когато Гришо бе спрян в 3 сета от Рафаел Надал.

Днес българинът изигра отличен двубой и се поздрави с успеха след едва 54 минути! Трябва да се отбележи обаче е безобразното представяне на Вавринка, който не приличаше на себе си. Швейцарецът допусна цели 41 непредизвикани грешки, 24 от които през първия сет! Освен това Вавринка приключи двубоя с едва 4 печеливши удара!

Григор Димитров пък за втори пореден двубой не допуска да бъде пробит. Българинът сервира страхотно и вчера срещу Фабио Фонини.

За Гришо това бе първа победа над играч от Топ 10 за сезона и общо девета в кариерата. В двубоите с Вавринка статуквото е 2:2 победи.

Следващият съперник на Григор Димитров в Монте Карло ще бъде определен от двубоя Роджър Федерер – Гаел Монфис.

По-късно днес Григор Димитров ще излезе и за двубой от надпреварата на двойки. Българинът и неговият партньор Макс Мирни ще премерят сили с №1 в света Боб Брайън и Майк Брайън.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Вижте страхотно изпълнение на Григор:

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини