Григор Димитров – Стан Вавринка (гейм по гейм)



16-04-2015 09:58 | Станко Димов

Григор Димитров – Стан Вавринка, среща от III кръг на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ:
(Вавринка спечели жребия и избра да сервира)

1:0 ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРОБИВА. Вавринка спечели първата точка, но след това допусна 4 непредизвикани грешки и загуби първото си подаване в двубоя.

2:0 Пробивът е затвърден сравнително бързо. Димитров поведе с 40:0, Вавринка успя да спечели разиграване, но последва нова грешка от ракетата на швейцареца и преднината на Гришо набъбна на два гейма.

3:0 ВТОРИ ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът определено започва по мечтан начин двубоя и натрупа сериозна преднина първата пауза в срещата. За 3 гейма Вавринка допусна цели 11 непредизвикани грешки, с което улесни максимално задачата на Димитров.

4:0 Гейм на 0 на сметката на Григор Димитров. 10 минутки от началото на срещата, Вавринка е спечелил общо 3 точки.

4:1 Най-дългият гейм от началото на двубоя, след който Вавринка успява да спечели подаването си. Това обаче не се случи никак лесно и Григор Димитров дори имаше точка за нов пробив и преднина 5:0. В решителните моменти Вавринка напомни за себе си и с няколко отлични удара измъкна подаването си.

5:1 Григор Димитров трябваше да спасява цели 4 точки за пробив, но го направи по най-добрия начин и вече е само на гейм от успех в първия сет.

6:1 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът поведе с 40:30, но при сетбола Вавринка спечели разиграването и се стигна до равенство. Последва грешка на швейцареца и втори сетбол, при който Димитров се наложи и взе първата част за едва 25 минути!

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров)

1:0 Отлично начало на втория сет за Григор Димитров, който спечели подаването си на 0 и открива резултата и във втората част.

1:1 Вавринка също спечели с лекота подаването си изравнява резултата.

2:1 Григор Димитров поведе с 40:0 и по всичко личеше, че ще видим третия гейм на 0 от началото на сета. Българинът обаче направи непредизвикана грешка, а след това и двойна така (първа за него в мача). Последва равенство, но в крайна сметка Димитров успя да спечели подаването си и да излезе напред в резултата преди първата пауза в сета.

3:1 ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ!
Българинът поведе с 40:15 и получи две поредни точки за пробив. Вавринка обаче успя да се добере до равенство. Последва трети брейк-пойнт за Гришо и след грешка от форхенд на Вавринка геймът отиде на сметката на българина.

4:1 Григор Димитров затвърди пробива. Българинът изоставаше с 15:40 и Вавринка имаше две последователни точки за ри-брейк, но в този момент на помощ на Гришо дойде първит му сервис. Почти без разиграване българинът спечели 4 последователни точки и вече е само на два гейма от място на четвъртфиналите.

4:2 Никакъв проблем за Вавринка, който спечели с лекота подаването си. Дали обаче не е твърде късно за него?

5:2 Григор Димитров спечели подаването си на 15 и вече е само на гейм от място на четвъртфиналите. Шампионът Вавринка ще сервира за оставане в турнира.

6:2 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът е на четвъртфинал на турнира в Монте Карло! Срещата продължи едва 54 минути!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини