Перфектен старт



29-03-2015 00:32 | Станко Димов

Григор Димитров започна по отличен начин участието си на „Мастърс 1000” турнира в Маями. В среща от втори кръг, най-добрият български тенисист се наложи с 6:2, 6:2 над Вашек Поспишил за 59 минути игра на централния корт. Благодарение на успеха Гришо си гарантира място в трети кръг, където го очаква един от представителите на домакините - Джон Иснър.

Днес Гришо изигра един от най-безупречните си двубои от началото на сезона и нито за миг не даде шанс на Поспишил да му се противопостави. Българинът стартира с пробив в първия гейм, а малко по-късно направи втори такъв, след което затвори сета с 6:2.

Втората част се движеше равностойно до 2:2 гейма, след което Димитров превключи предавките и с 4 поредни гейма на сметката си си гарантира крайния успех. Любопитен е фактът, през целия втори сет българинът загуби едва една точка при свой начален удар!

С победата си днес Димитров достига до трети кръг в Маями за трета поредна година. Най-доброто представяне на българина в Южна Флорида е от сезон 2014, когато той успява да достигне до четвърти кръг (загуба от Типсаревич).

Двубоят на Димитров и Иснър ще се играе в понеделник вечер, по всяка вероятност отново на централния корт в Маями.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини