Григор Димитров – Вашек Поспишил (гейм по гейм)



28-03-2015 20:36 | Станко Димов

Григор Димитров срещу Вашек Поспишил, среща от втори кръг на турнира в Маями.

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Вашек Поспишил):

1:0 Отлично начало на двубоя за Григор Димитров, който осъществи пробив още в първия гейм. Българинът поведе с 40:15, след което канадецът изпрати една топка в аут и подпечата пробива.

2:0 Пробивът е затвърден с лекота. Българинът поведе с 40:0 (2 аса), след което допусна двойна грешка. Последва обаче нова точка на сметката на българина и геймът вече е в историята.

2:1 С ас Поспишил печели първия си гейм в срещата и намалява преднината на българина. Предстои първа пауза в двубоя, след която Гришо ще сервира.

3:1 Григор Димитров взима бързо подаването си (на 30) в гейм, в който почти нямаше разигравания. По трибуните се забелязват български знамена, което вече е редовна гледка на мачовете на Гришо по целия свят.

4:1 Отлично! Григор Димитров осъществи нов пробив, отново на 15, с което вече е с два брейка аванс в резултата. Българинът се представя безупречно при ретур от началото на срещата, връща топката дълбоко в корта, с което затруднява максимално опонента си. Пауза, след която Гришо ще сервира за затвърждаване и на втория пробив.

5:1 За първи път от началото на двубоя Григор Димитров имаше леки затруднения в свой сервис-гейм. Поспишил поведе с 40:15 и си осигури 2 точки за пробив. В този момент обаче българинът намери най-добрия си сервис и стигна до равенство, след което успя и да затвори гейма. Канадецът ще сервира за оставане в сета.

5:2 Поспишил печели подаването си, но след паузата Григор Димитров, с комплект нови топки, ще сервира за успех в първия сет.

6:2 Гейм и първи сет за Григор Димитров. Българинът спечели подаването си на 0 и след точно 30 минути игра си гарантира първата част.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Вашек Поспишил):

0:1 Поспишил обърна гейма от 0:30 и за първи път от началото на двубоя повежда в резултата.

1:1 Втори пореден серис-гейм на 0 на сметката на Димитров, с което българинът изравнява резултата във втория сет. Гришо е особено безкомпромисен когато вкара първи сервис - 14 спечелени от 16 разигравани точки.

1:2 Без пробиви от началото на втория сет. Предстои пауза, след която Гришо ще сервира.

2:2 Пореден убедителен сервис-гейм за Димитров и резултатът е изравнен. От началото на втория сет българинът не е загубил точка при свой начален удар.

3:2 Григор Димитров пробива след отличен гейм. Българинът изигра две страхотни точки и поведе с 30:0, след което обаче Поспишил с ас намали на 15:30. Последваха две последователни двойни грешки за канадеца и българинът излиза напред в резултата.

4:2 Още един нулев гейм за Димитров и пробивът е затвърден. Гришо все още не е загубил точка на свой начален удар през втората част.

5:2 Още един пробив за Григор Димитров, което означава, че след паузата българинът ще сервира за мача.

6:2 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът спечели двубоя за 59 минути и е в трети кръг в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини