Димитров: Играх 3 сета, но съм щастлив, че завърших така



25-02-2015 07:05 | Любомир Тодоров

Пресконференцията на Григор Димитров след победата над Филип Крайнович (6:3, 5:7, 6:0) на турнира в Акапулко, Мексико, предизвика голям интерес. Ето най-интересните отговори на шампиона от миналата година №3 в схемата.

"Щастлив съм, че съм отново тук. Имам чудесни спомени и се чувствам така, сякаш винаги играя добре в Акапулко. Беше странен мач. Условията за игра не бяха лесни, а и ние се познавахме много добре. В края на втория сет изиграх много слаб сервис гейм. С началото на третия все едно мачът започна отново. Не исках да играя 3 сета, но съм щастлив, че завърших по този начин", заяви десетият в света Димитров.

Той призна, че изпитва вълнение от факта, че е в Мексико, за да защитава титлата си. Имало напрежение, но то е приятно, "чувствам пеперуди в стомаха, но това не ме сковава". Според Гришо няма лесни съперници в турнира и не мисли отсега за евентуален финал срещу водача в схемата Кей Нишикори.

"Скокът от скалите беше уникално изживяване. Това беше нещо много по-различно от всичко, което бях правил. Отгоре изглеждаше доста страшно. Видях спорта от един различен ъгъл", разказа още българинът.


За новата си ракета Григор не каза нищо по-различно от това, което заяви в Ротердам пред Tennis24.bg. Бил в процес на смяна на ракетата, но имал изисквания и трябвало време да бъдат изпълнени. Не бързал, защото това било важно решение за бъдещето на неговата кариера.



Стана ясен и следващият съперник на Димитров. Това е тръгналият от квалификациите американец Райън Харисън, който се наложи над сънародника си Доналд Йънг след 4:6, 6:2, 4:2 и отказване на Йънг.

 

Двамата ще играят на централния корт, отново в полунощ българско време.

 

В момента Харисън е №169 в световната ранглиста. Григор игра два пъти срещу този съперник миналата година в турнири от Големия шлем - на "Уимбълдън" и US Open, и го победи в по 3 сета.

Кей Нишикори записа победа №200 в кариерата си. Първият поставен в Акапулко се наложи с 6:3, 7:5 срещу квалификанта от Колумбия Алехандро Гонсалес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини