Труден, но успешен старт за Григор Димитров



25-02-2015 02:07 | Станко Димов

Григор Димитров започна с победа защитата на трофея от титлата в Акапулко, Мексико. В двубой от първи кръг на турнира, Спортист №1 на България се наложи с 6:3, 5:7, 6:0 над младия сърбин Филип Крайнович.

По този начин Гришо вече очаква да научи името на следващия си съперник в надпреварата, който ще бъде определен по-късно тази вечер от сблъсъка между американците Доналд Йънг и Райън Харисън.

Иначе двубоят на централния корт започна с пробив на сметката на 101-ия в световната ранглиста Крайнович. Григор обаче отговори със серия от 4 поредни гейма на сметката си, след което с лекота затвори сета с 6:3.

През втората част двамата си размениха куп пробиви, като при 5:4, сервирайки за мача, Гришо направи сериозен подарък на съперника си. Хасковлията поведе с 40:0, но пропиля и трите поредни мачбола пред себе си, след което допусна и обрат в сета – от 5:4 до 5:7.

Така мачът влезе в заключителен трети сет, в който Григор Димитров демонстрира значително по-изчистена игра и заслужено се поздрави с крайния успех.
Григор, който е шампион в турнира от миналата година, има да защитава 500 точки. От началото на тази седмица Димитров се завърна в Топ 10 на ранглистата.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини