Григор Димитров - Филип Крайнович (гейм по гейм)



24-02-2015 21:10 | Любомир Тодоров

Григор Димитров - Филип Крайнович, първи кръг на турнира в Акапулко:

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров):

0:1 За жалост Григор Димитров започва със загубен сервис-гейм на сметката си. Българинът допусна изоставане 30:40 и позволи на Крайнович да реализира първата си точка за пробив в мача.

1:1 Пробивът е върнат веднага. Гришо поведе с 40:15 и веднага направи ри-брейк!

2:1 Гейм на 15 за Димитров, който печели подаването си и за първи път излиза напред в резултата. Край на серията от пробиви, с които започна двубоят.

3:1 Втори пробив за Димитров, който повежда сериозно в резултата. Българинът поведе с 40:15, след което Крайнович спаси първия брейк-бол, но при втория Гришо бе убедителен и спечели гейма.

4:1 И вторият пробив е затвърден, при това с гейм на 0. Четири последователни гейма на сметката на Димитров.

4:2 Крайнович спира серията на Димитров и спечели подаването си. Българинът обаче има пробив аванс и до края на първата част просто трябва да взима подаването си, за да си гарантира успех в сета.

5:2 Още един бърз гейм за Димитров. Българинът поведе с 40:0, но след това прати форхенд в мрежата, с което резултатът стана 40:15. Последва обаче отличен първи начален удар и след ретър в мрежата Гришо си гарантира гейма. Почивка, след която Крайнович ще сервира за оставане в сета.

5:3 Сърбинът показа здрави нерви и при 40:30 спечели гейма след отлично пласиран ас по диагонала. Гришо обаче сега ще сервира за спечелване на първата част.

6:3 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът поведе с 40:15 и получи два сетбола, но при първия прати бекхенд в мрежата. При втория обаче Гришо бе безпощаден и си гарантира успех в първата част.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Крайнович):

0:1 Крайнович печели първия гейм във втория сет, но Григор Димитров има за какво да съжалява, след като пропусна цели 9 точки за пробив. Геймът продължи повече от 10 минути, а в крайна сметка сърбинът съхрани подаването си.

1:1 Бърз гейм на сметката на Димитров, който макар да допусна две грешки, успя да спечели подаването си без драми. Резултатът във втората част е изравнен.

1:2 След 3 пропуснати точки за пробив от страна на Григор Димитров, Крайнович съхранява подаването си и повежда в резултата във втората част.

2:2 Един от най-бързите геймове от началото на двубоя, в който Григор Димитров печели подаването си изразително на 15. Резултатът е изравнен.

3:2 Пробив за Григор Димитров. Българинът поведе с 40:15, но Крайнович успя да изравни за 40:40. Последваха нови две пропуснати възможности пред Гришо, който обаче за радост при 5-ия брейк-бол в гейма все пак успя да пробие и да поведе в резултата през втората част.

3:3 Крайнович успява веднага да върне пробива. За първи път от първия гейм насам сърбинът стигна до точки за пробив. Първата бе пропусната, но при втората 101-ият в света се наложи и стигна до 3:3 гейма във втория сет.

4:3 Трети пореден гейм, в който има пробив. Григор Димитров поведе с 40:15 и се възползва още от първия брейк-бол, с който прави решителна крачка към успех в първия сет.

4:4 Невероятно! 4-ти пореден пробив в сета, дошъл след няколко наивни грешки на Димитров. Резултатът отново е изравнен.

5:4 Пети пореден пробив в мача, след който Григор Димитров повежда с 5:4 и ще сервира за място във втори кръг в турнира.

5:5 Григор Димитров пропусна невероятен шанс да затвори двубоя. Българинът поведе с 40:0 и получи 3 поредни мачбола, но Крайнович успя да се добере до равенство, а малко по-късно и да върне пробива. Невероятно! Шести пореден пробив в мача!

5:6 Крайнович слага край на серията пробиви и за първи път от доста време насам излиза напред в резултата във втората част. Григор ще сервира за оставане в сета.

5:7 Гейм и втори сет за Филип Крайнович. Много слаб гейм за българина, който допусна и две поредни двойни грешки в него. Ще гледаме трети сет.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Крайнович):

1:0 Пробив на 0 на сметката на Григор Димитров в началото на заключителния трети сет.

2:0 След ас, пробивът е затвърден. Българинът повежда с комфортна преднина преди първата пауза в сета.

3:0 Летящ старт за Григор Димитров в третия сет. Българинът вече води с два пробива на сметката си и от тук до края трябва да се случи чудо, за да не спечели сета и мача.

4:0 Много бърз Григор затвърждава и вторият пробив. Българинът е само на два гейма от място във втори кръг в турнира.

5:0 Още един гейм на сметката на Григор Димитров, който повежда в резултата с 5:0 след 3 пробива. Пауза от 60 секунди, след която българинът ще сервира за място в следващата фаза.

6:0 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ ГРИГОР ДИМИТРОВ. Българинът се поздрави с успеха след точно 2 часа игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини