Григор Димитров: В Австралия натрупах безценен опит



27-12-2014 21:57 | Станко Димов

Спортист номер едно на България Григор Димитров се върна към участието си в Откритото първенство на Австралия по тенис през тази година, когато за първи път в кариерата си стигна до втората седмица на турнир от Големия шлем.

"Това участие беше за мен ново усещане и ми даде безценен опит. Разбрах, че мога да побеждавам в напрегнати мачове срещу силни съперници - заяви Димитров пред австралийското издание Courier Mail. - Надявам се следващия път в Мелбърн да се представя още по-добре".

През 2014 година Гришо стигна до четвъртфиналите в турнира. В тази фаза той отстъпи на тогавашния световния номер едно Рафаел Надал с 6:3, 6:7(3), 6:7(7), 2:6 в двубой, продължил повече от два часа и половина. Българинът взе първи сет на испанеца на турнира в Мелбърн, а имаше и три сетпойнта в третата част.

"Не смятам да спра дотук. Знам, че мога да играя още по-добре! В някои моменти бях малко пасивен, така че има какво да добавя. Появиха се няколко млади тенисисти, които са способни да надиграват лидерите. Освен мен, това са Кей Нишикори и Милош Раонич", добави Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини