Големият миг на Григор Димитров предстои



27-12-2014 14:47 | Питър Бодо

Специалисти и фенове отдавна очакват Григор Димитров да разгърне огромния си потенциал. Те трябваше да почакат до 2014-а, когато Димитров се изкачи до №8 и ни накара да повярваме, че може да прогресира още.

 

Димитров демонстрира многостранните си възможности през изминалия сезон, печелейки титли на трите основни настилки: твърди кортове(Акапулко), клей(Букурещ) и трева (Куинс клъб). Другият му значим момент бе четвъртфиналната победа на Уимбълдън срещу местния любимец и защитаващ титлата си Анди Мъри, когото също надви в полуфиналите в Акапулко.

 

Но най-впечатляващият фактор при Димитров бе неговата постоянност. Той загуби в първи кръг само в два случая, което е изключително представяне за всеки играч, особено младок. Времето е пред него и Димитров предстои да направи своята решителна крачка към елитната компания от шампиони в Големия шлем.

 

Най-добрият сценарий

С 50 победи през 2014, Димитров демонстрира, че справя добре с това да придобие навика да печели. Освен това натрупа опит на различните настилки срещу всякакъв тип съперници, а това повиши увереността и репутацията му. Той вероятно ще спечели поне един "Мастърс 1000", а вероятно дори и Голям шлем.



Най-лошият сценарий

Малко неща изглежда могат да попречат на процеса на узряване при Димитров. Неговата широко-отразявана връзка с Мария Шарапова сякаш засега не влияе върху фокуса му, но последните успехи и славата може да създадат допълнително напрежение, което да му пречи.

Статистиката на Гришо



В заключение

Ако Димитров изпитва същото желание да се развива и продължи да демонстрира разнообразните и многостранни умения, които показа през 2014, то той винаги ще бъде сред главните претенденти, а големият му миг е много вероятно да настъпи.

 

Питър Бодо, Tennis.com

 



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини