Томи Хаас: Григор може да бъде голямо явление (видео)



06-11-2014 15:27

Бившият номер 2 Томи Хаас планира отново да се завърне в игра през 2015-а. Независимо, че вече е на 36 години той вярва, че отново може да се представи на високо ниво сред най-добрите.

Дълго време Хаас имаше сериозни проблеми с рамото и претърпя няколко операции. "Рамото ми е все по-добре. За съжаление възстановяването отнема доста време, за да мога да се върна там, където искам. Трябва да си търпелив и да изпълняваш предписанията на докторите. В момента всичко се развива добре и мога да правя доста неща, играя и баскетбол. В следващите седмици ще започна и с тениса. Целта ми е да мога да участвам в турнири през март, но нека видим какво ще се случи. Трябва да съм търпелив. Не ми се иска да се отказвам заради контузия, ще се наслаждавам на играта," заяви Хаас.

Както е известно Томи Хаас е един от най-добрите приятели на Григор Димитров. Германецът отговаря на въпрос и кой от днешните състезатели би искал да тренира един ден в ролята на наставник. И отговорът е логичен - Федерер, а наред с него и Гришо.

"Кой играч бих искал да тренирам? Хубаво е в тези случаи да наблюдаваш въпросния състезател и да виждаш себе си в него. Моята игра е подходяща за всички настилки, изпълнявам бекхенд с една ръка и това винаги е било свързвано със стила ми. Ако трябва да избирам в момента Роджър винаги би бил моят избор. А и е лесно да бъдеш негов треньор, защото той е толкова добър и се справя невероятно. Това, което показва в момента е изумително.

"Може би бих избрал и някой като Григор Димитров, който също има подходящ стил за всички настилки и вероятно притежава потенциал да бъде следващото голямо явление. А освен това се наслаждавам да го наблюдавам в игра. Допада ми стилът му. Някой като него би бил интересен за мен," заяви Хаас.

Още по темата:
- Григор празнува титлата на Германия с Хаас

- Григор и Мария заедно с Хаас в Ел Ей

- Нова операция за Хаас - сезонът приключи, но не и кариерата му

- Гришо тренира с Хаас



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини