Сладък обрат след фойерверки (видео)



17-10-2014 21:40 | Станко Димов

Григор Димитров достигна до полуфиналите на АТР 250 турнира в Стокхолм, след като победи с 2:1 сета Джак Сок, в отделните части 5:7, 6:4, 6:3 за два часа игра.

Гришо, който защитава трофея си от миналата година, ще спори за втори пореден финал в надпреварата с Бърнард Томич. В единствената им среща до момента, играна в Ротердам при подобни условия през 2013-а, българинът печели в три части.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ВИЖТЕ УНИКАЛНИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ГРИГОР

Димитров си усложни максимално задачата в първия сет, независимо че го проведе почти безгрешно. В първите пет свои сервис гейма българинът не загуби нито точка! След това обаче явно загуби концентрация и по нелеп начин допусна пробив за 6:5 в полза на Сок, който затвори сета на свой сервис.

Григор не започна уверено и се изправи пред ситуация 15:40 с началото на втория сет. Той обаче демонстрира характер и бързо ги отрази и взе подаването си.  При 5:4 ситуацията се повтори, а след като Димитров отрази възможността, Сок яростно хвърли ракетата си. Явно ядосан американецът допусна за първи път в мача да бъде пробит в десетия гейм.

Третата част можеше да не се развие добре за Григор Димитров, който отрази две точки за пробив в самото начало. В критичния момент намери сервиса си и в крайна сметка откри за 1:0. При 3:3 Сок игра "ва банк" и пак имаше шанс да спечели подаването на Димитров. Точката за пробив бе отразена с форхенд от 160 км в час. Сок не издържа и изигра безобразен осми гейм, в който бе пробит след негова двойна грешка. Той дори си позволи нецензурни фрази след това. А Григор бързо затвори в своя полза мача.

Полуфиналната среща Томич - Димитров ще бъде в събота и ще започне не преди 16,00 часа българско време. Двубоят ще бъде предаван пряко по бТВ action.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини