Димитров – Сок 5:7, 6:4, 6:3 (гейм по гейм)



17-10-2014 16:53 | Станко Димов

Григор Димитров победи Джак Сок в четвъртфинален двубой от АТР 250 турнира в Стокхолм с 5:7, 6:4, 6:3. Българинът не изигра най-добрия си мач, но успя да стигне до важен обрат по пътя към защита на титлата си от миналия сезон.

В полуфиналите българинът ще играе с австралиеца Бърнард Томич. Двубоят ще започне в събота от 16,00 часа.

КОМЕНТАР НА МАЧА -

ПЪРВИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

1:0 - Гришо започна с два печеливши сервиси поред. След това надигра американеца в първото разиграване. Гейм на нула в негова полза.

1:1 - Сок допусна двойна грешка, а след това Димитров реализира уникален бекхенд от много трудна ситуация, за да спечели шеста поредна точка. Американецът отговори с два мощни сервиса за 30:30. Сок продължи да играе агресивно и сбърка от бекхенд с цената на точка за пробив. Сок спаси бързо опасността като пласира добър сервис и накара българина да сгреши. В крайна сметка той обръща в своя полза.

2:1
- Втори пореден гейм на нула. Той не дава никакви шансове на опонента.

2:2 - Сок сервира на ниво и поведе 30:15. След това обаче Гришо закова страхотен печеливш удар от бекхенд-ретур за 30:30. След това обаче американецът бе много убедителен и взима подаването си.

3:2 - Deja vu - хеттрик от геймове на нула за Григор Димитров.

3:3 - Гришо успя да реализира и първа къса топка, която му донесе равенство 15:15. Като цяло американецът сервира добре и нямаше проблеми да изравни за трети път.

4:3 - Две майсторски комбинации на Гришо след добър сервис и той дръпна 30:0. Последва пореден печеливш удар от форхенд за 40:0. Четири сервис гейма на нула или иначе казано 16 поредни точки.

4:4 - Сок продължава да е много агресивен. Това обаче му донесе неприятен пропуск от сравнително удобен форхенд за 15:30. Той не се справи в този решителен момент и загуби и следващото разиграване, което значеше две възможности за пробив пред Димитров. Първата бе спасена с ас, а втората с излизане на мрежата - 40:40. Мощни сервиси последваха, които не дадоха повече шансове на Гришо.

5:4 - Григор започна с два поредни печеливши удара от форхенд за 30:0, а след това и със сервис, който Сок прати в мрежата. Добре пласиран ас и 20-а поредна точка на негов начален удар!

5:5 - В първото разиграване Димитров се защити чудесно и прехвърли съперника. След това обаче Сок намери сервиса си и обърна до 40:15 с лекота. Гришо реализира форхенд със 148 км в час, но вторият геймбол бе реализиран.

5:6 - Сок най-после спечели точка на сервис на Димитров и това се случи като негово воле закачи линията. Американецът търси всяка възможност да налита на мрежата и с подобна тактика достигна до 30:15. Григор направи двойна грешка в този труден момент и това доведе до точки за пробив - 15:40. Елементарен пропуск от форхенд и пробивът е реализиран.

5:7 - Никакви проблеми за Джак Сок. Той сервира отлично и сетът е в негова полза.

ВТОРИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

1:0 - Слаб старт за Григор, който бе притиснат от Сок. Американецът поведе 40:15 с цената на две точки за пробив като бе подпомогнат от грешки на българина. Димитров спечели убедително и двете опасности благодарение на хубави сервиси. Димитров стигна до геймбол, но в най-хубавото разиграване в мача Сок завърши с воле за ново равенство. В крайна сметка българинът открива резултата в тази част.

1:1 - Сок сервира мощно и бързо поведе 30:0. След това обаче Гришо спечели хубаво разиграване, а американецът му помогна и с лека непредизвикана грешка за 30:30. Чудесен форхенд от близо 150 км в час на Сок му донесе геймбол, но бе пропуснат с воле в аут. Димитров веднага се възползва, прати дълбок форхенд и принуди опонента да сбърка. Точката за пробив бе бързо спасена с печеливш форхенд. След това Сок спаси и втора поредна с ас. Гейм в негова полза.

2:1 - Гришо не успя да сервира добре. Сок го притисна с много мощен форхенд за 30:15 в своя полза. След това обаче американецът допусна поредица грешки и не успя да постави под повече напрежение световния номер 10.

2:2 - Играта и на двамата е на приливи и отливи. И двамата допуснаха доста грешки и се стигна до 30:30. Все пак сервисът си каза думата и Сок достигна до геймбол. Гришо отговори с прецизно стоп-воле за равенство. Все пак се стига до ново равенство.

3:2
- Геймът със сигурност ще бъде запомнен с две уникални трикови изпълнения на Григор Димитров. Той затваря на нула и след това дори бе поздравен на мрежата от Сок, който също бе впечатлен от майсторството му. Едното бе с удар зад гърба, а другото между краката.

3:3 - Сок отговаря също с гейм на нула и ново равенство.

4:3 - С лекота Димитров затваря и отново повежда.

4:4 - Сервиращият американец отново успя добре да разнообрази играта си с излизания на мрежата. Гришо успя да вземе две точки, но нищо повече.

5:4 - Григор демонстрира слабост в играта си. Той прати свой форхенд в аут и даде възможност на Сок да пробие. Американецът обаче не успя да върне втори сервис и яростно удари ракетата си. Оттам нататък Димитров намери сервиса си и се измъкна като ще застави Сок търси задължително спечелване на подаването си за оставане в сета.

6:4 - Сок прати бекхенд в аут и изостана 0:30. След това Григор го притисна с умела игра от форхенд, диктувайки ставащото на корта и логично взе аванс 40:15 или два сетбола. Още първият е реализиран.

ТРЕТИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

1:0 - Грешка на мрежата и от форхенд доведоха до изоставане от 0:30. Сок се възползва и с атакуваща игра притисна българина, за да поведе 40:15. С добри сервиси Димитров спасява точките за пробив. Оттук нататък световният номер 10 нямаше затруднения.

1:1 - Много убедителен Джак Сок, който сервира на високо ниво, за да изравни.

2:1
- Сок впечатли с печеливш ретур със скорост 157 км в час, но иначе не успя да стигне до нещо повече.

2:2 - 51-ият в света взима подаването си. Той дръпна 40:0 преди Григор да реализира печеливш ретур от бекхенд. Българинът нямаше сили за повече.

3:2 - Гейм на нула почти без разиграване. Никакви проблеми за Григор Димитров.

3:3 - Григор започна добре и спечели първите две разигравания като бе агресивен. Сок отвърна с печеливш сервис и отлична игра след това. Много добра реакция от негова страна в трудния момент.

4:3 - Сок започна много агресивно и след брутален печеливш ретур поведе 30:0. С уверена игра Григор Димитров изравни 30:30. След това той взе много лошо решение и спря разиграване, за да поиска "Ястребово око", но топката бе на линията. Точката за пробив той бързо отрази с печеливш форхенд с над 160 км в час. В крайна сметка седмият гейм е спечелен с ас.

5:3 - Григор притисна съперника, бе търпелив в разиграванията и дочака грешки. Българинът поведе 40:15 и получи две възможности да пробие. Това вбеси Сок, който използва доста нецензурни думи. Вбесеният американец допусна двойна грешка и предаде гейма.

6:3 - Гейм на нула и шампионски завършек за Григор Димитров. Той успешно продължава защитата на титлата си. Следващият му съперник е Бърнард Томич, който е непоставен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини