Митровска и Желязкова в националния тим за европейското



06-06-2010 13:27 | Станко Димов

Двете водещи тенисистки на ТК Локо 98 (Пд) - Александра Митровска и Силвия Желязкова, ще бъдат включени в националния девически отбор на България за предстоящите европейски първенства – лично и отборно, за юноши и девойки до 18-годишна възраст.

 

Това ясно след големия успех спечелването на 2 шампионски титли при девойките –на сингъл и на двойки, който постигна пловдивският тенис клуб на държавното лично първенство за девойки до 18 години “Девин Къп” в Добрич.

 

С титлата си Митровска вече на 100% си осигури участие на личния еврошампионат, който ще се проведе от 19 до 25 юли в швейцарския град Клостерс. Тя ще бъде водена в Швейцария от главния треньор на ТК „Локо 98” Милко Милев. Силвия Желязкова почти сигурно също ще пътува, но за европейското отборно първенство като победителка заедно с Митровска в игрите по двойки на републиканското в Добрич.

 

”Да, Силвия най-вероятно ще бъде втори или трети човек на европейското отборно първенство след златния си медал на двойки си в Добрич”, потвърди Милко Милев, който ще води националките на европейското като капитан на девическия национален отбор на България за девойки до 18 години. 

 

„Отборният еврошампионат ще се проведе от 28 юни до 3 юли, но все още не е решено точно къде ще бъде – в Чехия или в Испания”.

 

Фото: www.tempo-bg.com




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини