Григор Димитров ще играе на Куинс с Надал, Джокович, Родик и Мъри



04-06-2010 13:55 | Николай Драгиев

 

Григор Димитров получи повече от хубав подарък в навечерието на Уимбълдън. Бившият шампион при юношите в Лондон бе награден с "уайлд кард" от организаторите на изключително силния турнир в Куинс, където целият световен елит в тениса ще играе на трева.

 

Домакините на надпреварата отделиха 5 покани - 2 за местни момчета и 3 за най-големите таланти в спорта. Британското дуо включва Джейми Бейкър и Джеймс Уърд. Суперталантите Григор Димитров, Бърнард Томич и Райън Харисън са останалите трима, които влизат директно в основната схема за турнира, който започва от понеделник.

 

В Англия са останали впечатлени от двубоя на Григор в Куинс през миналия сезон, когато той загуби драматично във втори кръг срещу бившия световен номер 6 Жил Симон. 

 

Томич пък е избран заради невероятното му изкачване в ранглистата през последните 18 месеца. Сега той заема 260-о място.

 

"Томич, Харисън и Димитров притежават невероятен талант. Тъкмо затова им даваме възможност да покажат какво могат на световна сцена. Също така това сторихме и с най-добрите британски младоци," обясни директорът на турнира Крис Кермод.

 

В надпреварата ще се пуснат защитаващият титлата си Анди Мъри, шампионът от 2008 Рафаел Надал, Анди Родик и световният номер 3 Новак Джокович. В последния момент пък се отказаха Цонга, Вердаско и Гулбис.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини