Ясен е първият съперник на Григор Димитров в Шанхай



04-10-2014 10:40 | FBR.BG

Григор Димитров ще започне участието си на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай с двубой срещу Денис Истомин. Това ще бъде първи техен двубой на ниво АТР, като до момента двамата са се срещали веднъж, но на „Фючърс” през вече далечната 2009-а година, а Истомин побеждава с 2:1 сета.

При успех над Истомин българинът ще заработи 45 точки за ранглистата и $27 435, а във втория кръг ще се изправи срещу победителя от мача между Жулиен Бенето (Франция) и Цзе Чжан (Китай). 

Григор Димитров
попадна в горната част на схемата, а първият поставен, който може да срещне е Кей Нишикори. Евентуален дуел между двамата може да се случи в III кръг. Японецът се намира в невероятна форма, като достигна до финал на последните 3 турнира, в които участва (US Open, Куала Лумпур и Токио).

В Шанхай на корта ще се завърне и Роджър Федерер, с когото Димитров може да премери сили на четвъртфинал. В тази част на схемата е и шампионът Новак Джокович, който спря Гришо на четвъртфиналите в Пекин. Другата седмица Димитров и Джокович могат да се срещнат само на полуфинал.

Миналата година Григор Димитров отпадна на старта на турнира в Шанхай.

ОСНОВНА СХЕМА В ШАНХАЙ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини