Непобедим (видео)



03-10-2014 08:58 | Станко Димов

Новак Джокович е първият полуфиналист на турнира в Пекин. Световният №1 надви с 6:2, 6:4. Григор Димитров, като по този начин регистрира 22-а поредна победа в турнира. Сърбинът, който е общо 4-кратен шампион от China Open, продължава да има 100% актив в китайската столица, където е непобедим до момента!

В първия сет световният №1 показа изключителна успеваемост. Ноле действаше буквално като машина и наказваше всяка една неточност в играта на Димитров. Сърбинът получи 2 точки за пробив и се възползва и от двете. За справка Григор имаше 6 такива, но не успя нито веднъж. Особено категоричен бе Джокович при първи сервис, където загуби едва 2 точки.

Началото на втората част бе идентично с първата. Световният №1 проби рано и поведе с 3:1. В следващия гейм обаче Димитров за първи път се справи със сервиса на съперника си и с ри-брейк върна интригата на корта. За жалост обаче последва нов пробив за Джокович, който поведе с 4:2. Малко по-късно, при 5:2 и сервис на Димитров, Джокович пропиля с лека ръка два мачбола. При 5:3 световният №1 сервира за мача, но след няколко феноменални отигравания Димитров успя да върне и втория пробив! За жалост след още един пробив сърбинът си подпечата класирането напред в турнира.

Това беше общо 6-и дуел между първите ракети на Сърбия и България, като Джокович увеличи преднината си на 5:1 победи. С достигането си до четвъртфинал Гришо си гарантира 90 точки за ранглистата, както и чек за малко над $60 000.

През другата седмица Григор Димитров ще участва на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай, където миналата година отпадна на старта. Този път българинът трябва да запише силно представяне, за да съхрани шансове за участие във финалите на АТР в Лондон.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини