Григор Димитров – Пабло Андухар 6:4, 6:4 (гейм по гейм)



02-10-2014 01:40

Григор Димитров победи испанеца Пабло Андухар в двубой от втори кръг на Откритото първенство на Китай с 6:4, 6:4. Така той достигна до четвъртфиналите в надпреварата, реализирайки трети успех над този съперник.

Така в следващата фаза българинът ще се изправи срещу своя добър приятел - световният номер 1 Новак Джокович. Битката между Димитров и Джокович в петък ще започне в 07,30 часа българско време.

Гришо до момента си е осигурил и 90 точки за световната ранглиста. Както е известно Димитров продължава да се бори за участие на финалния турнир на осемте най-добри в Лондон през ноември.


КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ CHINA OPEN - ГЛАСУВАЙТЕ ТУК?


На старта на турнира Григор Димитров се справи в 3 сета с друг испанец – Фернандо Вердаско, а Андухар надви с 6:4, 6:1 уморения Жулиен Бенето, който през уикенда игра финал в Куала Лумпур (загуби от Кей Нишикори).

КОМЕНТАР НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Андухар - Димитров:

0:1 - Добро начало за Гришо, който печели подаването си и открива резултата.

0:2 - Българинът продължи да доминира на корта и достигна до три точки за пробив. В крайна сметка след оспорвана битка той реализира третата. Андухар има сериозни проблеми след втори сервис като загуби и трите разигравания след него.

1:2 - Андухар отговаря бързо с рибрейк. Той се възползва от две двойни грешки на българина и нулира аванса му.

1:3 - Втори пореден пробив за Григор. Той поведе с 40:0 и нямаше проблеми да реализира третия си шанс.

2:3 - Отново неубедително представяне на българина на негов сервис. Той не успя да затвърди отново пробива. Дотук той не е спечелил нито една точка след втори начален удар от седем разигравания. И двамата явно навлизат трудно в двубоя.

2:4 - Григор поведе 30:0, а след това Андухар му даде две възможности да пробие след двойна грешка. Българинът отново не сгреши и повежда отново с два гейма разлика.

2:5 - Най-после Димитров затвърждава преднината си. И отново в много оспорван гейм, който премина през равенства 30:30 и 40:40. Все пак този път българинът бе по-устойчив и направи решителната крачка.

3:5 - Андухар печели гейма си и заставя опонента си да сервира за първата част.

4:5 - Драмата продължава. Гришо допусна двойна грешка за 15:15. След това загуби и три поредни разигравания и вместо да приключи сета в своя полза допуска да бъде пробит.

4:6 - Битката е за всяка точка. При 30:30 Гришо спечели важно разиграване и получи сетбол. Андухар не успя да пласира първи сервис и българинът се възползва. Така първият сет е в негова полза.

ВТОРИ СЕТ, Димитров сервира първи:

1:0 - Григор открива резултата във втория сет. Той не загуби точка на първи сервис, макар Андухар да го притисна в случаите, когато се стигаше до втори сервис. 45 минути игра до момента в Пекин.

1:1 - Андухар спаси точка за пробив при 30:40. Испанецът имаше сериозни проблеми, тъй като пласира 30% първи сервис и Гришо го притисна максимално. Въпреки това Андухар все пак успя да се защити и да изравни.

2:1 - Григор Димитров отрази три точки за пробив и в крайна сметка затваря в своя полза. Процентът му първи сервис далеч не е висок и е малко над 50%, но той все пак се справи в критичната ситуация.

2:2
- Андухар до момента има 28% първи пласиран сервис в тази част, но все пак печели подаването си и отново изравнява.

3:2
- Световният номер 10 пак повежда в този сет. Този път той не допусна колебания и реализира втория си геймбол.

3:3 - Най-убедителното сервиране в мача на Пабло Андухар. Той печели на нула.

4:3 - Българският тенисист допусна две двойни грешки за 30:30. Въпреки това обаче той взе важната пета точка, а след това нямаше повече проблеми.

4:4 - Андухар загуби първата точка в гейма, но след това бе убедителен. И то при все, че повечето разигравания бяха на втори сервис.

5:4 - 43-ият в света испанец се бори за всяка точка. Той загуби първите две точки, но след това изравни за 30:30. Гришо обаче намери сервиса си и се доближава само на гейм от спечелването на двубоя.

6:4 - Димитров подложи на безмилостна атака втория сервис на испанеца и поведе 30:0. Малко след това Гришо спечели дълго разиграване за 40:15 или иначе казано достигна до два мачбола. Още първият бе реализиран!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини