Джокович определи Надал за фаворит №1 в Пекин



30-09-2014 08:36 | Станко Димов

Новак Джокович е готов да се завърне на победния път след разочароващото отпадането на полуфиналите на US Open преди месец. Днес сърбинът се завръща в игра в Азия, на чиято територия се намира в невероятната серия от 21 последователни победи.

„Обичам тази нация (Китай). През годините China Open се разви като турнир във всеки един аспект. С всяка изминала година все повече хора идват да ни подкрепят, включително и мен, което е много вълнуващо. Мисля, че лично аз съм доста популярен тук, особено сред тийнейджърите. Те са невероятно мили с мен. Всеки ден ми правят по един подарък, което е наистина нещо специално и ми дава допълнителна мотивация да покажа най-добрия си тенис тук”, коментира Новак Джокович. 

„Освен това се чувствам добре на корта. Мисля, че настилката и условия за игра тук отговарят отлично на характеристиките ми. Може би това е причината, поради която през последните 4-5 години играя силно в Пекин и Шанхай. За мен е удоволствие да играе през тази публика, която те уважава и оценява това, което правиш”, сподели още световният №1.

В Пекин ще се случи и дългоочакваното завръщане на дългогодишния съперник на Ноле – Рафаел Надал, който пропусна последните няколко месеца заради травма.

„Ще бъде страхотно, ако двамата изиграем още един финал тук. Преди това да се случи обаче и на двамата ни предстоят доста двубои. Той не е играл от Уимбълдън и съм убеден, че изпитва съмнения за състоянието си и нивото на игра. Няма как да предскажа в каква форма ще бъде той и колко далеч ще стигне в турнира, но със сигурност той трябва да бъде третиран като фаворит във всеки един турнир, в който участва. Той е Рафаел Надал, той е велик шампион”, завърши Ноле.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини