Чилич: Григор може да спечели титла от Големия шлем



14-09-2014 22:43

През този уикенд Марин Чилич бе с главна заслуга оставането на Хърватия в Световната група за Купа "Дейвис". Шампионът от US Open осигури решителната трета победа при успеха с 3:2 над Холандия. Чилич се наложи над Тиемо де Бакер след 6:7, 6:4, 6:2, 7:5.

Вижте какво каза Чилич пред Фани Богданова от Sportal.bg.

"Мисля, че и двата отбора демонстрираха много качествена игра в определени моменти от мача. Не е лесно да се играе на червена настилка. В залата тук настилката е доста бавна и затова топките ти идват малко тежички и не става просто да биеш сервис и да очакваш, че топката няма да се върне при теб.

"В обобщение бих казал, че нашият отбор се възползва по-добре от възможностите, които ни се отвориха по време на мача," коментира Чилич за битката в отборния шампионат.

Чилич е уверен, че ще попадне на финалния "Мастърс" в Лондон и предвижда борба за останалите места между Кей Нишикори, Давид Ферер, Томаш Бердих, Григор Димитров, Милош Раонич и Анди Мъри. Той също така е планирал да играе още в Пекин, Шанхай, Москва и Париж.

Хърватинът не крие, че в основата на огромния му прогрес е неговият наставник Горан Иванишевич. "Всички неща, над които работихме с Иванишевич, изплуваха на повърхността. Сервисите ми освен че станаха много силни, станаха и непредсказуеми според мнението на повечето ми съперници. Вариращи от по линията до т.нар. „кик сервис”. Горан промени и стила ми на игра, той промени и мисленето ми на корта, направи ме по-агресивен. Насоките му се оказаха точно това, от което имах нужда, за да достигна върхова форма точно по време на най-големия  турнир за Големия шлем – Откритото първенство на САЩ.  Най-големият по мое мнение."

Хърватинът се изказва ласкаво и за Григор Димитров. "Тази година той показа на всички на какво е способен и благодарение на това съм го поставил на едно от челните места в моя списък с тенисисти, които са с потенциала да спечелят титла или титли от Големия шлем."

Чилич разкрива и какво се е променило в живота му след магическия миг, в който вдигна купата като шампион в Ню Йорк. "Спокойствието ми се изпари. Животът ми се промени по такъв начин, че сега непрекъснато давам интервюта, постоянно позирам за снимки и се усмихвам много често. Всъщност никога досега през живота си не съм се усмихвал толкова много. Иначе аз съм си аз и ще продължа да си живея живота нормално. Е, ще има и една разлика – трофеят от US Open ще краси дома ми."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини