Григор Димитров - Новак Джокович (гейм по гейм)



Григор Димитров - Новак Джокович (гейм по гейм)
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-07-2014 14:49

Григор Димитров загуби от Новак Джокович в двубой от полуфиналите на Уимбълдън. Сърбинът се наложи след 6:4, 3:6, 7:6(2), 7:6(6) и в неделя ще спори за титлата.

Григор Димитров пък вече си гарантира дебют в Топ 10 на света. В понеделник българинът ще бъде №9 в ранглистата.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ, Григор спечели жребия и избра да сервира:

1:0
- Гейм за българина. Димитров реализира два чудесни сервиса си за 30:0, но след това Новак отговори с блестящ минаващ удар. Въпреки това Григор открива резултата в своя полза.

1:1 - Никакви проблеми и за Новак. Григор нямаше отговор на сервисите на сърбина, а освен това скъса и кордаж в една от точките.

2:1 - Григор с нов майсторски гейм, този път на нула. Сервисът пак му помогна във всички разигравания, но той също така пласира няколко хубави изпълнения, включително от бекхенд. 

 

2:2 - Димитров поведе 15:0 и бе близо до спечелването на втората точка, но опитът на Джокович му помогна да не допусне подобно нещо. След това сърбинът пласира три поредни аса.

2:3 - Леко пропуснато воле и грешка на мрежата от страна на Григор го поставиха в много трудна ситуация. Той се притесни и сбърка от бекхенд, с което изостана 0:40. В крайна сметка пробив на нула за него.

2:4 - Джокович затвърждава пробива. Той продължава да сервира на много високо ниво. Новак търси главно бекхенда на съперника си и това му носи добри резултати.

3:4 - Григор спира серията на бившия номер 1. Отлично вариране със сервиса, а освен това българинът на два пъти много уверено завърши с волета на мрежата. Първият геймбол бе завършен с печеливш от форхенд.

3:5 - Ноле реализира серия от 19 поредни първи сервиси. Така той за пореден път нямаше никакви затруднения да доминира.

4:5 - Хубав гейм с първите два аса на Гришо в мача. Той реализира една от точките и с майсторско воле. Остава в сета засега.

4:6 - Джокович печели на нула и затваря първия сет след 26 минути игра. Ноле за първи път се наложи да играе в поредни точки при втори сервис, но въпреки това нямаше затруднения. Само три непредизвикани грешки в сета за Джокера.

ВТОРИ СЕТ, Димитров сервира първи:

1:0 - Григор открива и втората част в своя полза. Два аса и отново уверена игра от него. Дава добри сигнали.

1:1
- Джокович търси диагоналите и до момента сервира на изключително ниво. Така той поведе 40:15 преди българинът да спечели най-дългото разиграване благодарение на отличен форхенд. След това се стигна до първо равенство в гейм на Джокович, пак след добра атака на Гришо. Все пак бившият номер 1 се измъква от ситуацията.

1:2 - Българинът загуби първото разиграване, но след това отговори с майсторски форхенд по правата за 15:15. Григор направи неприятна непредизвикана за 15:30, но в критичната ситуация намери сервиса си и обърна до 40:30. При геймбола той отново допусна двойна грешка. Последва още едно равенство преди Димитров да сбърка два пъти от бекхенд и да бъде пробит.

1:3 - Джокович нямаше затруднения в началото. При 40:15 обаче Григор направи две поредни изключителни точки, които предизвикаха бурни аплодисменти от публиката - 40:40. Във важния момент Димитров не намери центъра на ракетата и загуби разиграването. След две равенства Джокович допусна необяснима лека грешка от форхенд и така даде първа възможност в мача на съперника да пробие. Бившият номер 1 се спаси с майсторски бекхенд и затвърждава аванса си.

2:3 - Неубедително сервиране за българина. Двойна грешка изравни резултата за 30:30. След това Гришо прати много в аут свой бекхенд и се наложи да отрази възможност за нов пробив, но той се справи с ас. Серията на Джокович е спряна.

3:3 - Две хубави разигравания. Гришо притиска Ноле, който прави порени предизвикани пропуски и изостана с 0:30. Перфектен апроуч форхенд и Джокович сгреши. А това бе с цената на две поредни точки за връщане на пробива. При първата Гришо игра неуверено, загуби инициативата и сърбинът се възползва. След това обаче Григор бе отличен и дочака грешка от Джокович! Връща пробива!

4:3 - Чудесен начин да спечелиш гейма си след пробив. С майсторска игра нашият представител поведе 40:15 и в крайна сметка реализира втория си шанс.

5:3 - Григор доминира на корта. Той поведе 30:0, а второто разиграване бе просто класика, завършило с блестящо стоп-воле. Джокович продължава да греши и се озова в критичен момент 15:40. ОЩЕ ПЪРВАТА ТОЧКА Е РЕАЛИЗИРАНА! Ноле бърка при размяна на мрежата.

6:3 - Всичко се получава! Най-добрият българин в историята на играта демонстрира шампионски характер. Той печели втората част с майсторска игра. Особено впечатляваща бе втората точка в този гейм, отново завършила в негова полза. Гришо дръпна 40:0 и в крайна сметка реализира втория си шанс да затвори.

Мартина Навратилова пред "ВВС" - "Не очаквах подобно нещо да се случи. Григор Димитров заигра страхотно. Направи корта малък за Джокович. Джокович спря да играе перфектно и бе наказан"

ТРЕТИ СЕТ
, Джокович сервира първи:

1:0 - Джокера спира серията на българина. Убедително начало за него. Той намери сервиса си и това се оказа решително.

1:1 - Гришо допусна неприятен пропуск от бекхенд и изостана 15:30. След това изравни за 30:30, въпреки че му се наложи да изпълнява три удари над глава на мрежата срещу връщащия всичко сърбин. Резултатът е изравнен след обрат.

2:1 - Битката става все по-интересна и напрегната. Григор спечели едно от най-хубавите разигравания в мача за 30:15, но Ноле отговори с печеливш сервис - 30:30. В критичния момент Джокера излезе успешно на мрежата и заслужи геймбол, който реализира.

2:2 - Ситуацията бе трудна за Гришо. Стигна се до 30:30, но той излезе успешно на мрежата за геймбол, а после реализира и печеливш сервис.

3:2
- Джокович допусна някои грешки, но като цяло продължи да сервира на високо ниво и отново повежда в третия сет.

3:3 - Поредица грешки на Джоко. Той изразява бурно недоволството си от действията си. Равенство. Предстои важният седми гейм.

4:3 - Непривична грешка за Джокович, а след това Григор спечели хубава размяна на мрежата за 30:0. Ноле намери сервиса си и бързо нулира този аванс - 30:30. Майсторски минаващ от форхенд обаче в полза на Гришо означаваше точка за пробив. Джокович се спаси с печеливш ретур, при който имаше и късмет.

4:4 - Джокович спечели изумителна размяна и поведе 30:15 като премина от защита в атака, излизайки на мрежата. При 30:30 Новак допусна необяснима грешка от форхенд и пропусна чудесна възможност. Гришо не реализира геймбола си, бъркайки бекхенд слайс. В крайно тежка ситуация сервиращият се измъква - равенство.

4:5 - Гейм на нула за Ноле. При това той завърши с ас от втори сервис. Като цяло в мача сърбинът е повече от успешен от начален удар.

5:5 - Лекция от форхенд. Наистина много убедителни действия от страна на Григор Димитров, който остава в сета. Финалната точка завърши размяна на мрежата, при която и двамата паднаха до мрежата, а Григор бе на печелившата страна.

6:5 - Джокович печели на нула. Страхотно сервиране. Той си осигурява тайбрек.

6:6 - Два аса, общо девет в мача и предстои тайбрек.

7:6(2) - Джокович първи стигна до мини-пробив за 2:1 точки, след като Гришо се подхлъзна. След това Новак сервира много добре и затвърди аванса за 4:1. Григор не издържа на напрежението и допусна двойна грешка, след която изостана с 2:5 точи. Това бе напълно достатъчно за бившия номер 1, който повежда 2:1 сета. Само шест непредизвикани грешки в тази трета част за сърбина.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ МАЧА!

ЧЕТВЪРТИ СЕТ, Димитров сервира първи:

1:0 - Гейм на нула за Григор Димитров на старта на четвъртата час. Вече над два часа игра.

1:1 - Двойна грешка и пропуск от форхенд за Джокович, след които Гришо поведе 30:0. Григор направи изключително неприятна грешка, измествайки се при ретур, за да играе форхенд. Ноле го наказа и обръща в своя полза.

1:2
- Изумително! Три поредни двойни грешки за Григор Димитров! Пробив на нула.

2:2 - Григор загуби ключово разиграване при 15:15, в което имаше предимство. Българинът бързо се поправи и спечели майсторска размяна за 30:30. Необяснимо Джокович допусна в този момент непредизвикана грешка при втория си удар без да е затруднен. Точката за пробив бе отразена със сервис, при който отскокът на топката изненада посрещащия. ДИМИТРОВ ОБАЧЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ВТОРИЯ СИ ШАНС!

3:2 - Фантастичен лоб на бившия номер 1 и след това спечелена хубава размяна му донесоха аванс 30:0. Григор продължи с неуверената си игра и изостана с 15:40. Два брутални сервиса с над 200 км/час донесоха равенство. Малко по-късно Григор завърши гейма с ас и повежда в четвъртия сет.

3:3 - Грешка на Новак и добър ретур на Гришо отново заставиха сърбина да се спасява от 0:30. Той сравнително бързо изравни като във второто разиграване бе подпомогнат и от непредизвикана. Димитров стигна до възможност да пробие за 40:30 след успешно воле. Джокович демонстрира характер и спаси опасността. С втората си двойна Джокович пак се наложи да се измъква от критичен момент, но се справи и този път. Новак спаси и трети шанс, намери сервиса си и обърна гейма в своя полза.

4:3 - Невероятен завършващ от форхенд за 30:15 реализира Гришо. След това той завършва с ас и взима седмия гейм.

4:4 - Джокович не даде шанс на Григор дори да върне първите му три сервиси. Гейм на нула за точно минута.

5:4 - Отговорът е подобаващ. Вече 15 аса за Григор. Също без да загуби точка за най-успешният български тенисист в историята.

5:5 - Григор започна с уникален удар от форхенд, но след това Ноле отговори с хубави сервиси за 30:15. Равенството бе възстановен с печеливш ретур. Джокера стигна до геймбол, но той бе отразен след поредното чудесно разиграване, в което Григор премина от защита в атака. С уникално стоп-воле Григор получи сетбол! Той веднага бе отразен със сервис в тялото. Новак все пак стига печели и бурно изразява радостта си.

6:5 - Гейм на нула и Григор Димитров си осигурява тайбрек. Отлична игра за него и няколко печеливши удари.

6:6 - Отново за оставане в сета Джокович сервира майсторски. Никакви проблеми за него. Втори пореден тайбрек.

6:7
- Гришо първи стигна до мини-пробив за 2:1 точки, след като дочака непредизвикана от форхенд на сърбина. В много тежко, оспорвано разиграване Димитров взе трета поредна точка за 3:1. И в този миг българинът допусна странна грешка от форхенд. Джокович обаче му помогна и пак сбърка за 2:4 изоставане. Най-добрият ни играч поведе 6:3 с цената на три сетбола. Първата бе отразена след нова красива размяна на мрежата. Втората също - този път с мощен форхенд. В третия случай, отново без първи сервис, Джокера пак пое инициативата и изравни - 6:6. Гришо пак помогна на Джокович и направи двойна грешка с цената на мачбол. Димитров го отрази с минаващ удар срещу излезлия на мрежата Новак. Вторият обаче е реализиран и Джокович е на финал!

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ МАЧА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини