Четвъртфинал!



30-06-2014 21:36 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън, след като се справи с  3:0 сета с аржентинеца Леонардо Майер, в отделните части 6:4, 7:6 (6), 6:2. Срещата между двамата бе прекъсната за повече от час, след като над Лондон заваля дъжд. Въпреки паузата обаче, Григор Димитров не загуби концентрация и успя да приключи сравнително бързо двубоя.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ НА ГРИГОР ОТ УИМБЪЛДЪН ВИЖТЕ ТУК!

Въпреки прогнозите за лесна победа на българина, 65-ият в света Майер се държа повече от достойно и показа, че достигането му до осминафинал в Лондон, не е случайно.

Благодарение на успеха за първи път в кариерата си Гришо достига до Топ 8 на любимия си Уимбълдън. Той изравни най-доброто си постижение в турнирите от Големия шлем, след като игра на четвъртфинал и на Откритото първенство на Австралия в началото на годината. Тогава той отстъпи на Рафаел Надал.

Следващият съперник на Гришо е действащият шампион в турнира Анди Мъри. По-рано през деня местният любимец надви с 3:0 сета гиганта от Южна Африка – Кевин Андерсън.

Димитров и Мъри се познават отлично, като до момента имат 4 двубоя. Британецът води с 3:1 победи, но българинът спечели последния им дуел – в Акапулко тази година. След това Гришо спечели и турнира.

В седмицата преди Уимбълдън Григор и Мъри проведоха няколко съвместни тренировки, а впоследствие британецът благодари на нашето момче и го определи за основен фактор за завръщането на формата си.

Сблъсъкът между Анди Мъри и Григор Димитров ще бъде в сряда. Шотландецът води в преките срещи между тях с 3:1. В момента Димитров е в серия от осем поредни победи, тъй като спечели подгряващия турнир в Куинс.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 



 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини