Григор Димитров – Леонардо Майер 6:4, 7:6(6), 6:2 (гейм по гейм)



30-06-2014 02:14 | Станко Димов

Григор Димитров надви Леонардо Майер в двубой от IV кръг (осминафинал) на Уимбълдън с 6:4, 7:6(6), 6:2.

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ НА ГРИГОР ОТ УИМБЪЛДЪН ВИЖТЕ ТУК!

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

* Григор сервира първи, 1 СЕТ:

1:0 - Гришо пласира два аса и печели откриващия гейм на нула.

1:1 - Майер спечели първата точка с отличния си форхенд, но Григор изравни за 15:15 с още по-впечатляващо изпълнение от бекхенд след дълга размяна. Оспорваните разигравания продължиха и след това. При 30:30 Гришо с малко пропусна да пласира минаващ от бекхенд и да заслужи първа точка за пробив. Последваха няколко изравнявания преди аржентинецът да спечели подаването си.

2:1 - Втори пореден гейм на нула за българина. Той сервира отлично и използва успешно форхенда си, за да притиска опонента.

2:2 - Майер показа разнообразна игра. Той спечели една от точките с хубаво воле, а освен това доминираше с форхенда си. Гейм на 30.

3:2 - Димитров бе на път да спечели трети пореден гейм на нула. Той поведе с 40:0, но след това направи лек пропуск от форхенд. Българинът бързо се коригира и при втория геймбол реализира уинър.

3:3 - Аржентинецът сервира добре и не среща проблеми. Завърши и с първи ас. Гришо пак спечели най-хубавото разиграване като излезе успешно на мрежата.

4:3 - С две много мощни изпълнения - от форхенд, и от бекхенд Майер за първи път постави под напрежение Гришо, повеждайки 30:15. Българинът обаче отговори с три последователни сервиси, които не бе възможно да бъдат върнати.

4:4 - Майер допусна непредизвикана грешка от бекхенд в първото разиграване, но след това обърна убедително 40:15. Включително пласира два поредни аса. Майер реализира втория геймбол, след като удар на Григор излезе минимално в аут.

5:4 - Григор Димитров допусна няколко грешки. Той дръпна 30:15, но позволи на Майер да спечели две разигравания. Второто с цената с на точка за пробив. В ключовия миг Гришо намери форхенда си и безпощадно завърши - 40:40. Първата ни ракета все пак намери сервиса си и отново повежда.

6:4 - Решителното разиграване в този гейм бе при 30:15 в полза на Гришо. Тогава той се спаси майсторски в трудна ситуация и пласира блестящ минаващ удар! След това Майер трепна при втората възможност за пробив и прати форхенда си в аут, а с това загуби сета.

* Григор сервира първи, 2 СЕТ:

1:0
- Както и в първия сет - гейм на нула на старта за най-добрия ни състезател. Сервисът му функционира чудесно досега.

1:1 - Майер имаше проблеми до 30:30. След това пласира чудесни сервиси и изравнява.

2:1 - И пак - на нула за Григор. Най-впечатляващото изпълнение в мача се случи отново благодарение на българина, който пласира воле с удар между краката. Вероятно това ще бъде и ударът на деня изобщо от всички двубои.

2:2 - Майер греши от форхенд и пак изостава с 15:30. След това обаче той е убедителен и обръща в своя полза, включително и благодарение на добро излизане на мрежата при 30:30. Това бе последният му труден момент и той печели подаването си.

3:2 - В първите си три гейма от сета Гришо е загубил само 1 точка и отново повежда.

3:3 - Може би най-лесният гейм за Майер до момента. Взима го на нула.

4:3 - Григор започна убедително и дръпна 30:0. В този момент топка на Майер обжалва негова топка, която бе отсъдена в аут и се оказа прав. След преиграването той направи 30:30. Българинът не се притесни и с добро сервиране пак повежда.

4:4 - Началото за първата ни ракета бе на ниво и той взе аванс 30:15. Майер обаче отговори подобаващо. Той пласира хубав сервис, а след това изумителен бекхенд по правата за 40:30. След това Гришо пласира печеливш ретур за 40:40. В този момент аржентинецът сгреши при дълго разиграване и се наложи да спасява точка за пробив. Той го направи като доминираше в следващото разиграване, а минаващият от бекхенд на Гришо излезе малко в аут. Майер взима подаването си.

5:4 - С лекота и за пореден път Григор Димитров поведе 40:0. В този момент си позволи рискована къса, но намери мрежата. След това обаче нямаше затруднения.

5:5 - Гришо спечели ново изумително разиграване като успя да прехвърли на мрежата съперника. Малко по-късно обаче Майер, в трудната ситуация да сервира за оставане, показа уверена игра и майсторски обръща.

6:5
- С лекота за Димитров. Той затваря на 15 с най-бързия си сервис в мача. Българинът си осигурява тайбрек, но има опасност отново да завали над Лондон.

- Майер поведе 30:15 в своя гейм, но в този момент над Лондон заваля!

- Тенисистите вече са на корта и до няколко минути срещата ще се поднови!

6:6 - Майер се представи убедително и стига до тайбрек. Григор допусна грешки от бекхенд, с които подпомогна съперника.

7:6 - Майер първи сбърка в дългия гейм и Гришо поведе с 2:0 точки. Майер реализира добър ретур, който българинът не успя да върне добре и балансът бе възстановен - 2:2. Двамата сътвориха страхотно разиграване в петата точка, но въпреки че доминираше Димитров накрая допусна непредизвикана грешка. Майер продължи да играе изключително агресивно и да притиска бекхенда на Григор. Ключовият момент настъпи при 5:5. Тогава Гришо реализира страхотен сечен бекхенд и Майер прати воле в мрежата. При първия си сетбол Григор опита трудно воле, което с малко излезе в аут. Последвалият втори шанс обаче бе реализиран. Тогава Леонардо Майер направи първата си двойна грешка в сета!

* Майер сервира първи, 3 СЕТ:

1:0 - Аржентинецът започва много добре третата част. Благодарение на чудесни сервиси той без проблеми открива резултата в своя полза.

1:1 - Майер играе все по-атакуващо, опитва да доминира разиграванията. Ключово бе разиграването между двамата при 30:15, когато Григор се измъкна в трудна ситуация и пласира контра-пие. Майер стигна до изравняване, но след това допусна две поредни грешки.

2:1 - Серията на сервиращите продължава. Майер сервира много добре и търси бърза развръзка в разиграванията. Григор спечели само едно разиграване с успешно излизане на мрежата.

2:2 - Двойна и непредизвикана грешка поставиха Гришо в ситуация 15:30. След това той имаше на разположение на втори сервис, но се измъкна от трудната ситуация след лоши ретури на съперника. Майер обаче отговори с чудесно разиграване - 40:40. Григор направи нова двойна, но пак не бе наказан. Майер прати форхенда си наивно в аут. След няколко равенства и три двойни не се стига до пробив.

2:3 - Майер не издържа на напрежението. Той допусна три грешки, една от тях пак двойна. При 40:15 в своя полза Гришо успя да реализира пробив с минаващ от форхенд!

2:4 - Пробивът е затвърден на нула! Прекрасни сервиси и той дръпна 40:0. В най-доброто разиграване след това българинът издържа на атака на съперника и дочака непредизвикана грешка.

2:5 - Аржентинецът се възползва от неубедителни действия на Гришо и добри сервиси за 40:15. След това обаче допусна четири поредни непредизвикани грешки!!! Нов пробив и Димитров е на гейм от победата.

2:6 - Този осми гейм започна неочаквано. Майер пласира страхотен минаващ удар, а Григор му помогна и с непредизвикана. Българинът отговори с отлични начални удари за 30:30. След това той получи и мачбол с успешно излизане на мрежата. И ГО РЕАЛИЗИРА! ГРИШО Е НА ЧЕТВЪРТФИНАЛ!



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини