Григор се жалва в съда заради бисквити



05-06-2014 11:20 | Станко Димов

Григор Димитров се жалва от фирма за шоколади и бисквити. По негово искане в Комисията за защита на конкуренцията е образувано производство срещу "Монделийз България Холдинг" АД (бивш "Крафт Фуудс Холдинг България" АД) и маркетинговата агенция "Ноу Уей" ЕООД.

Най-добрият български тенисист сезирал комисията поради неразрешено използване на лика му за реклама на бисквити, предава sportove.net.

Производството е стартирано на 23 май тази година, като инициаторът действително е Григор Димитров, потвърдиха от КЗК. Ход на жалбата е даден на основание три члена от Закона за защита на конкуренцията. Става дума за забраните, свързани с действия в противоречие на добросъвестната търговска практика, въвеждането в заблуждение чрез твърдение на неверни сведения или чрез изопачаване на факти, както и забраните, свързани със заблуждаваща реклама и неразрешена сравнителна реклама. Случаят ще бъде разгледан от КЗК и при констатиране на нарушение ведомството може да наложи имуществена санкция в размер до 10% от общия оборот за предходната финансова година на предприятието.

Не успяхме да открием за коментар представители на "Монделийз България Холдинг". "Уведомен съм за случая, имаме и писмо, но трябва да се запознаем по-подробно с него, за да мога да коментирам", каза Емил Петков от "Ноу Уей" ЕООД. Той обясни, че не знае дали искът е заради опаковка или реклама на даден продукт.

У нас Гришо рекламира една от най-известните марки дезодоранти. Съвсем наскоро Димитров стана новият посланик на Rexona в България. Първата ни ракета промотира марката в тенис комплекс "Малееви", където даде открит урок на деца.

Най-добрият български тенисист подкрепя и изворна вода "БАЛДАРАН", която се бутилира в Девин, като също стана нейно рекламно лице. В телевизионния клип гледаме точните удари на 23-годишния ни тенисист, а заглавието на видеото е "Предизвикателството на Григор и Балдаран".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини