МакЕнроу: Димитров и Раонич няма да са следващите големи звезди



04-06-2014 13:34

Легендата Джон МакЕнроу изрази мнение, че следващата голяма звезда на световния тенис няма да произлезе от групата талантливи играчи, които най-често се споменават в последните години и сред тях начело са Милош Раонич и Григор Димитров.

Според него всички млади играчи с голям потенциал, са били изключително затруднени да пробият в една ера, водена от Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

"Независимо дали говорим за Раонич или Димитров, които са най-видните примери, за всеки от това поколение ще бъде трудно да направи такъв пробив и да доминира дълго време. Може би те ще спечелят по някоя титла от Големия шлем, поне така си мислех преди. Те обаче не са достатъчно уверени срещу тези по-опитни играчи. Допуснали са твърде много загуби от тях.

"Нужен ни е играч, който да погледне на Надал, Федерер и Джокович и да си каже - "те са в края на кариерите си малко или повече, мога да ги победя"," коментира МакЕнроу.

Американецът дава за пример Томаш Бердих, който според него има най-добрия форхенд и всички нужни качества, но през годините така и не успява да постигне значими успехи в турнирите от топ 4.

"Играчът, за който говоря вероятно ще се появи около 2016-а. Тогава все още Джокович и Мъри ще бъдат на ниво, а вероятно и Надал, за когото винаги се притесняваме. Федерер може би няма да е в тази група, защото ще е на 35," прогнозира МакЕнроу.

Той също така определя Надал като главният фаворит за "Ролан Гарос". "Ако бяхте попитали играчите от моето поколение същия въпрос, те щяха да определят Бьорн Борг в тази позиция. Сега е същото, след като той е спечелил толкова пъти тази титла. Надал остава основният фаворит."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини