Бербатов стиска палци на Гришо на трибуните в Монте Карло



16-04-2014 12:07

Двама от най-известните български спортисти Григор Димитров и Димитър Бербатов се събраха в един хотел. Тенисист номер 1 е настанен в "Монте Карло Бей", където Бербо живее със семейството си от началото на престоя си в княжеството, пише "Стандарт".

Заради полуфинала за Купата с "Гингам" Митко не успя да види победата на Гришо на старта на местния "Мастърс 1000". Очаква се Бербатов да посети втория двубой на Димитров в надпреварата. Двамата се познават добре, тъй като Бербатов от години следи кариерата на Гришо и винаги се е стремял да му помага.

Междувременно стана ясно, че фланелка на Григор Димитров ще финансира участието на 24-годишната Юммю Халил от Хасково на летните европейски игри Спешъл Опимпикс. Блузата на именития й съгражданин ще бъде разиграна на търг и се очаква от продажбата й да се наберат необходимите за заминаването на момичето за Антверпен 2000 лв.

Младата жена посещава дневен център за деца и възрастни с увреждания в Хасково, а в Белгия ще мери сили в играта боче, която наподобява голф. Тя е сред 16-те българи, които ще участват в първенството. Юммю вече има златен медал през 2010 г. на игрите в Шанхай, където е участвала в състезанията по бадминтон и лека атлетика.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини