Треньорът на Гришо: Вярвам, че той може да бъде сред най-добрите



27-11-2013 12:19

Треньорът на Григор Димитров Роджър Рашид коментира своите първи впечатления от работата си с българина. Бившият треньор на Лейтън Хюит и Жо-Вилфред Цонга и Гришо са заедно от скоро, но за този кратък период Димитров успя да спечели и първата си АТР титла - в Стокхолм след успех над Давид Ферер.

"Заедно бяхме на последните три турнири от изминалия сезон. Наистина обичам професията си иначе в никакъв случай не бих правил нещо различно от това да бъда вкъщи с малката ми дъщеря," разкрива Рашид.

В момента двамата са в Калифорния, където се готвят за старта на новия сезон. "Григор е прекарал последните години в различни академии и с различни наставници. Той наистина има много оръжия на корта и често се колебае кое точно да използва, говорим много затова как трябва да подхожда в отделните ситуации, за да не се превръща това в проблем," допълва той.

Рашид коментира и изявите на българина в мачовете му през сезона срещу играчи от ранга на Рафаел Надал и Новак Джокович. "Той се радва да играе срещу най-добрите в света и може да бъде на тяхното ниво. След това обаче може да се случи да загуби и от играч извън топ 100. Ето защо разговарях с него затова как да направим играта му по-стабилна и сигурна."

Австралиецът планира да пътува с Гришо на всички негови турнири през 2014. "На неговата възраст това е необходимо. Наистина съм мотивиран и нямаше да приема тази работа, ако не вярвах в потенциала и личните му качества като човек. Целта ми е да му помогна да стане по-добър играч."

Роджър Рашид е убеден във възможностите на Григор Димитров да бъде сред най-добрите и то сравнително в обозрим период. "Казвам му, че трябва да е търпелив, но в същото време да работи много здраво и да има високи цели във всеки един ден. Ако успее да го направи в следващите три или четири години може да се изкачи до върха. Вярвам, че и Григор е готов да даде всичко от себе си, за да постигне това," разкрива още Рашид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини