Успехът на Гришо над Джокович - в топ 5 на най-добрите двубои



25-11-2013 13:05

От Мъжката тенис асоциация обявиха три от петте най-добрите и вълнуващи двубои през сезона във формат два от три сета. Сред тях място намери победата на Григор Димитров над Новак Джокович - първата му над действащ №1 в ранглистата. Ето и какво пишат от АТР:

5. Григор Димитров - Новак Джокович 7:6(6) 6:7(8) 6:3, втори кръг в Мадрид

Четири седмици по-рано (в мача срещу Надал) имаше признаци, че Григор Димитров е на път да запише своята първа голяма победа АТР тура. Дълго време определян като един от най-добрите млади тенисисти, Димитров започна да реализира потенциала си в началото на януари, когато достигна до финал в Бризбън, а в Монте Карло взе сет на Краля на клея Рафаел Надал в оспорваната им битка на четвъртфиналите.

Насърчителни думи от устата на приятелката му Мария Шарапова, казани преди да излезе на корта в мача си срещу световния №1, може би дадоха на българина вярата, че може да постигне най-голямата победа в кариерата си. Точно това и стана - Димитров изнесе драматично и спиращо дъха представление, побеждавайки сърбина в три оспорвани сета.

"Разбира се, това е нещото, за което толкова дълго време тренирам - да играя в подобни мачове, а защо не и да ги печеля? Днес бе един от онези дни, в които се чувствах добре на корта и имах усещането, че съм се подготвил по най-добрия начин. Усещах, че мога да бъда равностоен на Новак през целия мач. Това е и целта на цялата подготовка преди такива големи турнири и големи мачове", каза след мача Григор Димитров.

На четвърто място е финалът в Маями Анди Мъри - Давид Ферер (2:6, 6:4, 7:6), а на трето е мачът Рафаел Надал - Ърнестс Гулбис (4:6, 6:4, 7:5) в Индиън Уелс.

ВИДЕО: Най-доброто от Григор през 2013-а


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини