Гришо на полуфинал след нова лекция в Стокхолм



18-10-2013 22:23 | Николай Драганов

Григор Димитров записа трета поредна отлична победа на турнира от сериите ATP 250 в Стокхолм, надигравайки с 2:0 (6:4, 6:2) Кени дьо Шепе от Франция. По този начин Гришо се класира за четвърти през сезона на полуфинал в турнир от ATP и общо седми в кариерата му.

 

В опит да достигне втори финал изобщо в кариерата си след този в Бризбейн в началото на годината, българинът ще се изправи срещу Беноа Пер, надиграл по-рано днес Милош Раонич с 2:0 сета в другия четвъртфинал от тази част на схемата.

 

Димитров изигра перфектен мач срещу 203-сантиметровия Дьо Шепе и бе водещ в почти всяко разиграване, в което сервисът на французина не успяваше да му донесе бърза точка. От своя Гришо също сервираше перфектно и отново не даде на съперника си дори точка за пробив, като загуби едва 7 точки от начален удар. 

 

Родният талант бе автор на всяко по-интересно разиграване и напълно заслужено се поздрави с успеха след 67 минути на корта в шведската столица. Достатъчно красноречива за надмощието на Гришо е и статистиката - нито едва двойна грешка и едва 8 непредизвикани срещу 19 за съперника му. Димитров успя да вкара 74% от първия си сервис и да запише 5 аса и 26 уинъра.

 

Българинът проби за 3:2 в първата част от първата си точка за пробив, което се оказа напълно достатъчно за преднина от един сет. Във втората част Димитров също взе пробив още след първата си възможност да го стори в третия гейм. В петия той изпусна първите точки за пробив, но при 4:2 Дьо Шепе отново се пропука и загуби подаването си за втори път, а минути по-късно Димитров затвори мача в своя полза.

 

Ако иска да достигне до втори мач за трофей в кариерата си Гришо ще трябва да повтори представянето си и срещу Беноа Пер, като статистиката този път няма да бъде в негова полза. Двамата са се срещали веднъж в ATP - през миналата година на US Open, когато Гришо взе първата част, но допусна обрат и поражение с 1:3. През 2008-ма година пък на фючърс на клей в Холандия Пер печели с 2:0.

 

Французинът се намира три места пред Димитров в ранглистата под №25 и 2 години по-опитен от нашето момче. Пер също няма титла в своята кариера, като е загубил два финала - в Белград през 2012 и през този сезон отново в зала в Монпелие. Срещата ще започне около 18,00 часа българско време в събота. Другият финалист в Стокхолм ще бъде излъчен от мача между Давид Ферер и Ърнест Гулбис.

 

ГРИГOР ДИМИТРОВ - КЕНИ ДЬO ШЕПЕ - 6:4, 6:2 (ГЕЙМ ПО ГЕЙМ)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини