Григор Димитров със загуба и на двойки в Пекин



02-10-2013 13:24 | Станко Димов

Българинът Григор Димитров и испанецът Томи Робредо отпаднаха на старта на двойки на турнира в Пекин, след като отстъпиха с 5:7, 7:6 (5), 7:10 пред Давид Мареро и Фернандо Вердаско.

Първият сет беше равностоен, но Мареро и Вердаско играха отлично на първи сервис и успяваха с лекота да спечелят своите подавания, а освен това спасиха единствения опит на българо-испанската двойка за пробив. Те стигнаха до четири възможности за спечелване на подаването на Димитров и Робредо, като в крайна сметка спечелиха едно от тях и взеха аванс за 7:5.

Вторият сет вървеше гейм за гейм до тайбрека, като двете двойки не успяха да стигнат до пробиви. Този път обаче Димитров и Робредо играеха по-силно при първи сервис, като спечелените разигравания бяха 21 от 24, а асовете - 5 срещу 2. Очаквано се стигна и до 7:5 точки в тайбрека.

Третият сет принадлежеше на изцяло испанската двойка, която стигна безпроблемно до победата след 1 час и 34 минути на корта. Мареро и Вердаско спечелиха с 10:7, като в нито един момент от последната част не отстъпваха в резултата.

Припомняме, че Григор Димитров отпадна на старта и на единично, след като претърпя поражение с 0:2 сета от квалификанта Роберто Баутиста Агут.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини