Григор доволен, че ще играе с Джокович



30-05-2013 18:53 | Станко Димов

Григор Димитров стана първият българин, който достига до трети кръг в турнир от Големия шлем. Това стана факт, след като Гришо победи Лука Пуй в срещата между двамата от втори кръг на „Ролан Гарос”.

Така в събота българинът отново ще излезе на корта в Париж, а негов съперник ще бъде най-добрият тенисист на планетата – Новак Джокович. Залогът – място на осминафинал в турнира.

„Ще се опитам да си почина до следващия ми двубой. Тук форматът е 3 от 5 сета и трябва да съм свеж. Знам че ще трябва да тичам много”, коментира Димитров след двубоя.

Запитан за предстоящия двубой с Новак Джокович, хасковлията отговори така: „Винаги е приятно, когато можеш да играеш със световния №1. Ще направя всичко по силите си, за да бъда готов за този двубой. Все още е едва трети кръг в турнира. Освен това за първи път ще играя на "Филип Шатрие”, коментира Димитров.

Още след победата на старта над Алехандро Файа Гришо сподели, че обича да играе "на големи кортове срещу големи играчи".

Срещата между Григор Димитров и Новак Джокович ще се играе в събота на корт „Филип Шатрие”. Това означава, че освен онлайн, двубоят ще се предава пряко и по „Евроспорт”.

До момента Гришо и Ноле са се срещали 3 пъти, като сърбинът води с 2:1 победи. Успехът за Гришо обаче бе преди няколко седмици, при това на клей кортовете в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини