Григор Димитров – Лука Пуй 3:0 (гейм по гейм)



30-05-2013 11:36 | Станко Димов

Григор Димитров стана първият роден тенисист при мъжете, достигнал до трети кръг в турнир от Големия шлем. Той победи с лекота Лука Пуй с 3:0 сета.

В първи кръг Гришо се наложи над Алехандро Файа (6:4, 1:0 и отказване), докато младокът Пуй надви с 3:0 сета Алекс Кузнецов (САЩ).

Така българинът се класира за трети кръг, където ще срещне Новак Джокович или Гуидо Пейа (Аржентина).


КОМЕНТАР НА ЖИВО, ДИМИТРОВ - ПУЙ:

ПЪРВИ СЕТ:

1:0 - Французинът стартира по-добре и спечели първите две разигравания при сервис на Димитров. При 0:30 българинът успя да вкара два много добри начални удари, които му помогнаха да вземе предимство и сравнително лесно да стигне до 30:30. При този резултат Гришо вкара отличен къс диагонал и получи геймбол, който обаче пропиля след двойна грешка. Веднага след това Пуй стигна до точка за пробив, която българинът майсторски спаси преди да затвори гейм в своя полза.

2:0 - Пуй допусна няколко грешки и Димитров дръпна с 30:15 при негов сервис. Гришо направи обаче лесна грешка за 30:30. Въпреки това българинът малко след това достигна до първа точка за пробив, която Пуй спаси с майсторско воле на мрежата. Малко след това Григор стигна до втори шанс, който вече не пропусна!

3:0 - Димитров затвърди пробива майсторски с гейм на нула. Той впечатли и с няколко прецизни къси топки, които затрудниха максимално Пуй, който стои доста зад основната линия.

3:1 - Нов оспорван гейм, който достигна до 30:30 при сервис на Пуй. Французинът все пак не допусна нов пробив и успя да затвори след няколко умело пласирани сервиса, включително завършвайки с ас.

4:1 - Григор сервира на ниво в този гейм, но допусна и няколко леки непредизвикани грешки. При 30:30 той успя да вкара добър начален удар, а в следващото разиграване Пуй допусна поредна непредизвикана грешка.

5:1 - Французинът продължава с множеството непредизвикани грешки. На всичкото отгоре той допусна нов пробив след двойна грешка и даде възможност на българина да сервира за сета.

6:1 - Чудесното представяне на Димитров продължи и той затвори сета в своя полза без особени затруднения. Това му отне само 27 минути игра.

ВТОРИ СЕТ:

0:1 - Най-после местната публика бе зарадвана от Пуй с един по-лесен гейм в негова полза. Той успя да затвори на 15 и поведе на старта на втората част.

1:1 - Гришо отговори с убедителен гейм и в своя полза. Той сервира много умело и бързо дръпна с 40:0. В този момент двамата направиха хубаво разиграване на мрежата, което зарадва местната публика с точка за Пуй. Това обаче бе всичко, до което той стигна.

2:1 - Нов оспорван гейм при сервис на французина. За пореден път състезателите го докараха до 30:30. При този резултат се стигна до продължително разиграване, което в крайна сметка Димитров спечели след отлична реакция и воле на мрежата. Малко след това Пуй сбърка и подари пробива на българина, който дръпва и във втория сет убедително.

3:1 - Безпроблемно Григор затвърждава пробива с гейм на 15.

3:2 - Пореден оспорван гейм при сервис на французина, в който се стигна до 30:30. Все пак Григор допусна някои неточности и Пуй затвори в своя полза.

3:3 - Първоначално Григор пропусна да затвори на два пъти гейма в своя полза. В крайна сметка Пуй върна пробива след поредица от грешки на българина.

3:4 - Купищата грешки в играта на Григор не спират. Французинът затвори с гейм на нула и най-после успя да поведе в резултата в сета.

4:4 - Българинът сякаш излезе от мини-спада в играта си с гейм на нула. Прекрасно сервиране от страна на Димитров, който нямаше никакви затруднения.

4:5 - Оспорван гейм, стигна се до 30:30. При този резултат двамата направиха дълго разиграване, в което Димитров доминираше, но с малко пропусна линията. Въпреки някои затруднения Пуй все пак затвори в своя полза.

5:5 - Без проблеми за Григор. Той поведе с 40:0 след няколко чудесни изпълнения от сервис. Освен това Пуй му помогна с някои неточности в играта си.

5:6 - Сравнително лесно Пуй поведе с 30:0. След това и Григор го улесни с някои неточности. Така българинът ще трябва отново да сервира за оставане в сета, а над Париж след малко се очаква и дъжд.

6:6 - Никакви проблеми в този гейм за Григор, който сервира отлично. Българинът е в серия от 12 поредни точки на свой сервис. Димитров има 5 спечелени и 7 загубени тайбрека през тази година.

7:6(4) - На старта на тайбрека двамата си размениха по един мини-пробив. След това Григор отпусна ръката и логично стигна до аванс от 4:2 точки. При 6:4 той стигна до сетбол и го реализира.

- При този резултат двубоят бе спрян заради дъжд. Очаква се поне един час да няма никаква игра в Париж!

ТРЕТИ СЕТ:

1:0 - Григор повежда в третия сет. Българинът сервира доста добре, а и впечатли с няколко добри изпълнения. Според синоптиците може да завали пак след 30-40 минути.

2:0 - Двамата си размениха по няколко разигравания с надмощие и се стигна до 30:30. В този момент французинът направи лека грешка от форхенд и даде точка за пробив на Гришо. Пуй обаче реализира добър сервис и успя да се спаси. В крайна сметка след дълъг гейм и от четвъртия си шанс Григор все пак проби и взе важен аванс в третия сет.

3:0 - След час и половина игра Григор вече има категоричен аванс и в третия сет. До момента българинът има 38 печеливши удара.

3:1 - Лесен гейм за французина, който затвори в своя полза без проблеми.

4:1 - Пуй достигна първоначално до две точки за пробив при 40:15. Димитров не се притесни и убедително спаси двете опасности. След това затвори убедително. Дано той успее да затвори този мач преди отново да завали над Париж.

- В този момент играта отново е спряна заради дъжд над Париж!

- Срещата е подновена в 17,00 часа българско време.

5:1 - Отлично завръщане на Григор на корта след паузата. Той впечатли с няколко чудесни изпълнения, включително и много прецизна къса топка.

6:1 - Шампионски завършек на мача на Гришо, който нямаше никакви проблеми. Оттук нататък най-вероятно му предстои сблъсък с Новак Джокович. Сблъсъкът ще носи още повече интрига след победата на Григор над Ноле в Мадрид през този сезон!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини