Маша призна с усмивка пред Tennis24.bg за връзката с Гришо



11-05-2013 17:14 | Станко Димов

Мария Шарапова най-накрая призна за романтичната връзка с нахлуващия уверено към Топ 20 българин Григор Димитров. Рускинята го стори официално в отговор на въпроси на кореспондента на Tennis24.bg в Мадрид Златка Замова.

Това бе и най-веселият момент на пресконференцията (след успеха над Ана Иванович), който свари леко неподготвена Мария, но с прекрасно чувство за хумор тя намери начин как да излезе от ситуацията.

„Моят отговор ще бъде доста по-кратък от въпроса ви. Вече сме официални (гаджета- бел.авт). Всеки знае, че не обсъждам личния си живот. Виждахме се известно време. За нас е новина, че някой ни е направил снимки сега, след толкова време”, отговори Маша на въпрос на нашия кореспондент в Мадрид.

Очарователната и висока рускиня се засмя на настояванията на медията ни за публикуваните в четвъртък снимки от романтичната им разходка из нощен Мадрид.

„О да, знам, не се безпокойте, в течение съм на всичко, което се случва. Да, няма да го обсъждам. Чудесно е да имаш нещо в живота, което можеш да запазиш само за себе си, след като толкова неща от живота ти са публично достояние. Това е личния ти живот извън корта. Това е нещо, което аз, и двамата, искаме да споделим между нас!"

Шарапова все пак обеща (негласно с усмивка) да помисли за евентуален мач като двойка с Григор на идващите турнири от Големия Шлем: „За последно играх смесени двойки преди десетина години, мисля. Нямах особен успех. Реших, че не е моето призвание”, каза рускинята, която днес записа победа 500 в професионалната кариера и при успех на финала утре ще си върне N1 в света.

„Утре за финала цяла България ще бъде с Вас”, обеща кореспондентът на Tennis24.bg на Шарапова, която излезе с широка усмивка. Относно мача с Иванович на полуфиналите, Мария заяви: „След пробива й днес си спомних какво се случи на мача с Рафа и не исках да изпадна в подобна ситуация. Така че трябваше да се събера и да изиграя добре втория сет, направих успешна игра при ретур. Общо взето съм доволна от себе си днес. Не знаех, че е моята 500-а победа, тази цифра е впечатляваща, нали? Чувствам се горда, но не ветеран”.

Относно финала срещу Серина Мария каза: Играх добре срещу нея в Маями сет и половина. Но не е достатъчно. Очевидно целта ми ще е да запазя такова ниво в целия мач, да съм отворена и да се възползвам от възможностите си. Това е трети или четвърти неин пореден финал, така че играе наистина добре. От дълго време нямам победа над Серина, но хубавото при мен е че се чувствам на позиция да променя това. Искам да инкорпорирам утре в мача позитивното от днес. Страхотно е че съм на финал, още повече че не съм била тук на това ниво!”

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини