Григор Димитров срещу Багдатис на старта в Рим



11-05-2013 14:34 | Николай Драганов

Григор Димитров ще започне участието си на "Мастърс 1000" турнира в Рим с двубой срещу своя добър приятел Маркос Багдатис. Това ще бъде пети мач между двамата, като до този момент Гришо води с 3:1 победи.

 

Само през 2013-та година те играха два пъти помежду си - на полуфинал в Бризбейн и на четвъртфинал в Ротердам, като и в двата случая победител се оказа Димитров. През 2012-та година кипърецът спечели мача им на Уимбълдън, а през 2011-та е и единствената им среща на клей, като победител в три сета е Григор.

 

 

За Гришо това ще бъде дебютно участие на турнира в Рим, а при победа той ще добави 45 точки за ранглистата и ще се изправи срещу Сам Куери или Ришар Гаске във втори кръг.

 

Три победи пък делят нашето момче от мечтан сблъсък на четвъртфинал срещу Роджър Федерер, който също попадна в тази част на схемата. Една от тези победи обаче ще трябва да бъде срещу поставеният под №8 Жо-Вилфред Цонга, който във втори кръг очаква Янович или квалификант.

 

Освен с тези няколко двубоя помежду си, Григор и Багдатис се познават отлично и благодарение на факта, че изиграха няколко турнира като тандем и на двойки. 

 

Поставен под №1 в основната схема е Новак Джокович, който в първи кръг почива, а във втори ще се изправи срещу Мартин Клижан или квалификант. В горната половина е също така и Рафаел Надал. Шампионът от миналата година стартира срещу Андреас Сепи или Фабио Фонини и може да срещне Джокович чак на полуфинал.

 

В долната част освен Федерер, Димитров и Цонга са още Анди Мъри и Хуан Мартин дел Потро. Роджър очаква победителя от двубоя между Радек Щепанек и Потито Стараче, докато Анди Мъри ще трябва да се справи с Николай Давиденко или Марсел Гранойерс на старта. Дел Потро се завръща на корта с двубой срещу Ксавие Малис или квалификант.

 

ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ МАРКОС БАГДАТИС - СТАТИСТИКА

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини