Дежавю: Григор изпусна златен шанс срещу Мъри (видео)



25-03-2013 23:19 | Станко Димов

Григор Димитров претърпя загуба в два сета от олимпийския шампион Анди Мъри и напусна турнира в Маями. Двамата премериха сили в трети кръг от основната схема, а в отделните части британецът се наложи със 7:6 (3), 6:3.

И в този двубой Григор Димитров има за какво да съжалява. Ако не друго, нашето момче можеше да вземе първия сет, в който водеше с 5:2. При този резултат хасковлията получи 2 сетбола, които бяха при сервис на Мъри. Малко по-късно, при 5:3, Гришо сервира за сета, но допусна ужасяващите 3 двойни грешки, 2 от които в последните 2 точки. В крайна сметка изходът на сета се реши след тайбрек, в който опитният шотландец се наложи със 7:3 точки.

За българина това бе 11-и мач срещу играч от топ 10. В тях той вече има 10 загуби, а единственият му успех е срещу Томаш Бердих.

Както редовно се случва в такива ситуации, пропуснал златен шанс в първата част, Гришо загуби концентрация в началото на втората и допусна пробив още на старта, след който Мъри поведе с 3:0. До края на двубоя Гришо така и не успя да намери начин да се върне в мача и закономерно загуби.

Това беше трети двубой между двамата, като Мъри записа трета победа. Срещата им в Маями тази вечер бе копие на финала в Бризбейн през януари, в който Гришо отново водеше с 5:2 и в последствие сервираше за първия сет, но допусна пробив в най-неподходящия момент.

Подобен момент имаше и преди няколко дни на турнира в Индиан Уелс, когато Гришо сервираше за първата част в двубоя си срещу ракета №1 в света Новак Джокович. Българинът обаче и тогава допусна късен пробив, след като подари куп точки на съперника си, нижейки двойна грешка след двойна грешка.

Иначе Мъри, който е поставен под №2 в схемата в Маями, се класира за четвърти кръг, където ще срещне италианеца Андреас Сепи.

ДИМИТРОВ СРЕЩУ МЪРИ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини