Sky Sports: "Бейби Фед" търси реванш от Анди Мъри



25-03-2013 14:59 | Николай Драганов

Една от най-уважаваните световни медии Sky Sports отдели кратък материал на предстоящия сблъсък между голямата звезда на британците Анди Мъри и нашия Григор Димитров.

Тази вечер Гришо ще се изправи за трети път срещу световния №3, търсейки първи успех и класиране за четвърти кръг на "Мастърс 1000" турнира в Маями.

Именно в тази насока разсъждават и колегите от Sky Sports. "Григор Димитров ще търси отмъщение от Анди Мъри тази вечер в третия кръг на Sony Open в Маями. Двамата се срещнаха по-рано през тази година, когато 21-годишният българин игра първия си финал в кариерата. В онзи случай Мъри спечели след 7:6, 6:4, достигайки до втората си титла в Бризбейн", припомнят от "Скай".

"Това е втората им среща, а Мъри все още не е губил сет от Димитров. Със сигурност обаче шампионът от US Open и Олимпийските игри няма да подцени този опонент, който ни е познат и от турнира в Куинс през миналата година, когато достигна до полуфинал."

Англичаните не са забравили и начина, по който Мъри Стигна до победата в Австралия. "В онази среща Анди изоставаше с 5:2 в първия сет, за да стигне до обрат и победа в тайбрека. Във втората част отново Димитров проби първи, но Мъри успя да направи нов обрат за крайното 6:4."

Не е пропуснат и прякора на Гришо и сравненията с Федерер, макар самият той многократно да заяви, че предпочита да ги нямаше. "29-тият поставен Димитров е сочен от много хора за бъдещ шампион в турнири от Големия шлем, като дори е наричан от някои "Бейби Фед" заради техниката си, която е много близка до тази на 17-кратния шампион от Големия шлем."

"Със сервиса си от 135 мили в час, бекхенда с една ръка и прецизните удари от основната линия, българинът винаги ще бъде много труден съперник на бързите настилки", завършват в Sky Sports, след което уточняват още веднъж кога е мача между двамата.

"По мое мнение, Григор Димитров е най-добрият от бъдещите играчи в тура и ще представлява сериозен тест за Мъри. "Бейби Фед" със сигурност ще бъде във върха редом с най-добрите до няколко години", коментира под материала читател на "Скай".

Мачът между Гришо и Анди Мъри е тази вечер около 20:00 часа българско време на Централния корт в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини