Гришо срещу млад руснак, Джокович го очаква в трети кръг



06-03-2013 08:21 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира участието си на първия за година турнир от сериите "Мастърс 1000" с двубой срещу Андрей Кузнецов или квалификант.

Гришо се изкачи до №31 в света и стана първият българин, който ще бъде поставен на турнир от подобна категория в календара на ATP. По регламент поставените почиват в първи кръг, а във втори той ще има за съперник един от големите млади таланти на руския тенис. Кузнецов се намира под №68 в световната ранглиста и в първи кръг ще се изправи срещу квалификант.

Ако успее да запише победа над 22-годишният представител на Русия, в трети кръг Григор Димитров ще има най-сериозното възможното изпитание - световният №1 Новак Джокович. Турнирът стартира утре вечер, а мачът на Димитров ще бъде в събота или неделя.

До този момент Гришо и Кузнецов не са срещали помежду си. Българинът има един двубой срещу Джокович, загубен доста категорично на "Мастърс 1000" в Шанхай през миналата година с  6:3, 6:2. Във втори кръг в тазгодишния BNP Paribas Open в Индиан Уелс, Джокович ще се изправи срещу Алияз Бедене или Фабио Фонини. Другият най-високо ранкиран играч в тази четвъртина е Жо-Филфред Цонга.

Другата голяма новина след тегления късно снощи жребий за основната схема на турнира е свързана с Роджър Федерер и Рафаел Надал. Двамата попаднаха в една четвъртина и могат да се срещнат още на 1/4 финал.

За последно двамата най-големи на последното десетилетие се срещнаха именно в Индиан Уелс през миналата година, когато Федерер стигна до победата, а малко след това и до титлата. Съперник на Роджър във втори кръг ще бъде Денис Истомнин или квалификант. Рафа пък ще се изправи срещу Го Соеда или Райън Харисън.

По пътя към евентуален двубой с Надал, швейцарецът може да срещне Жулиен Бенето, който го отстрани на полуфинал в Ротердам преди няколко седмици, както и своя сънародник Станислас Вавринка или Джон Иснър. За испанеца са възможни съперници като Михаил Южни, Андреас Сепи и Янко Типсаревич.

В една четвъртина са още Анди Мъри и Хуан Мартин дел Потро, които са в горната част, където са Джокович и Димитров, а при Надал и Федерер в долната част другия най-логичен четвъртфинал изглежда да противопостави Томаш Бердих и Давид Ферер.

 

ОСНОВНА СХЕМА В ИНДИАН УЕЛС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини