Ноле: Постоянно трябва да подобрявам играта си



04-03-2013 16:07 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович ще положи максимални усилия, за да подобри играта си, въпреки че през уикенда спечели своята 36-а титла, триумфирайки на турнира в Дубай. На финала сърбинът се наложи в два сета над Томаш Бердих, като по този начин регистрира 18-а поредна победа в Тура (последната му загуба бе в „Берси”).

Ноле обаче е категоричен, че има какво да подобрява в представянето си.

„Сега се чувствам добре на супер бързи кортове, но това не е било така цял живот. Работя върху няколко елемента, които да подобря в играта си. Искам да бъда по-разнообразен на корта. Ще се опитам да приложа новите неща още на турнира в Индиан Уелс”, коментира сърбинът.

Пет от шестте титли от Големия шлем на Новак Джокович са спечелени именно на твърди кортове, на каквито се провежда започващия след дни „Мастърс 1000” в Индиан Уелс. „Обичам да играя в Индиан Уелс и Маями (веднага след него, също „Мастърс 1000”). В миналото съм записвал много победи там, триумфирал съм и на двата турнира”, призна Джокович.

През миналата година сърбинът достигна до полуфинал в Индиан Уелс, където бе спрян от намиращия се във формата на живота си тогава Джон Иснър. Няколко седмици по-късно обаче Ноле спечели титлата от Маями, при това за втора поредна година.

В Индиан Уелс най-после ще видим Голямата четворка отново заедно на корта – Джокович, Федерер, Мъри и Надал. За последно това се случи на Уимбълдън миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини