Гришо: Не бях нервен, опитах се да спечеля титлата (ВИДЕО)



06-01-2013 09:26 | Станко Димов

Григор Димитров записа най-силната седмица в кариерата си, достигайки за първи път до финал в турнир от категорията АТР. В двубоя за титлата в Бризбейн българинът отстъпи с 0:2 сета пред Анди Мъри.

"Не мисля, че бях нервен.  Излязох на корта и се опитах да спечеля титлата, но не се получи. Като цяло съм доволен от седмицата, натрупах много важен опит. Надявам се, че догодина отново ще се върна тук и ще се представя по-добре", коментира в интервюто на корта Григор Димитров.

„Той е топ състезател, притежава свой собствен игрови ритъм, има изключителна рутина на корта. Той направи няколко страхотни удара когато трябва. Мисля, че на мен ще ми трябват още няколко години в Тура, за да стана по-силен и да бъда в състояние да се боря с най-добрите всяка седмица, особено ако се налага да играя 3 от 5 сета срещу тях”, коментира Димитров.

От своя страна новият-стар шампион Анди Мъри посвети успеха на свой близък. „Искам да посветя победата на един от най-добрите ми приятели, който в момента ме гледа от дома си”, каза през сълзи Мъри.

"Следващите 7-8 дни ще бъдат ключови за мен за подготовката ми за Australian Open", увери още шотландецът.

Победата днес осигури на Мъри 25-а титла на ниво АТР. Григор Димитров пък си тръгва от Бризбейн със 150 точки за ранглистата и малко повече от $40 000 от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини