Тони Надал: Виждам Григор Димитров в топ 10



14-06-2012 00:31 | Николай Драгиев

Най-добрият български тенисист Григор Димитров получи ново признание. Той бе нареден сред бъдещите звезди в топ 10 на световния тенис не от кой да е, а от наставника на Рафаел Надал - Тони Надал.

Чичо Тони, както е популярен специалистът, смята че в топ 10 на тениса за в бъдеще ще бъде група от тенисисти, сред които и българинът. Той смята, че най-напред от тези състезатели е Хуан Мартин дел Потро.

"Виждам ясно Дел Потро (в топ 10). Също така Томич, Харисън, Димитров, но аржентинецът е най-добър. Раонич също може да стигне далеч," коментира Тони Надал в Париж.

Самият Тони Надал признава, че за в бъдеще с радост би работил с деца. Той е склонен да работи както в Испания, така и в Италия. Надал-старши очаква обаждане от италианската федерация.

"Ако от италианската федерация ме потърсят, бих приел оферта, тъй като смятам че испанците и италианците сме доста близки като характер. Чувствам се добре в Италия и обичам Рим. Не мога да си обясня защо Италия не може да създаде топ играчи от доста време," коментира Тони Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини