Димитров с втора победа в Куинс, ще играе с Никола Маю



13-06-2012 17:21 | Станко Димов

Григор Димитров записа втора победа на турнира в Куинс, Лондон (АТР 250). Българинът се наложи над Жил Мюлер (Люксембург) със 7:6 (1), 6:4 за малко повече от час игра и се класира за трети кръг в надпреварата, където го очаква Никола Маю (Франция), които изненадващо победи в 3 сета шампиона от миналата година и местен любимец Анди Мъри.

Важно е да се отбележи, че днес Гришо показа фантастична игра в сервис-геймовете си и не даде дори точка за пробив на опитния Мюлер.

В първия сет пробиви нямаше. Гришо сервира фантастично и за целия сет загуби едва 5 точки при свой начален удар! Впечатляващо! След като не реализира единствената отрила му се точка за пробив, сетът логично завърши с тайбрек.

В него Димитров поведе с 6:0 точки, след което със 7:1 затвори сета. 45 минути игра и преднина за първата ракета на България.

През втората част картината на корта не се промени особено много. Отново сравнително лесни сервис-геймове за двамата претенденти, като тайбрекът и тук изглеждаше неизбежен.

При 4:4 Григор стигна до преднина 0:40, което означаваше 3 скрити мачбола. Нашето момче не почака втора покана, реализира още първия брейк-пойнт, след което със сервис на 0 гарантира участието си в трети кръг.

Победата осигурява на Димитров 20 точки за ранглистата и чек за близо 9000 евро. Ако спечели и следващия си двубой, който ще бъде утре, българинът ще заработи 45 точки и повече от 15 000 евро.

До момента Маю и Димитров нямат официален мач помежду си на ниво ATP. В мачовете на ниво "Чалънджър" Гришо води с 2:1 победи като последният им мач е бил през 2011-а. Двубоят е в четвъртък от 14,30 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини