Матс Виландер постави под въпрос физическата подготовка на Гришо



01-06-2012 19:07 | Николай Драгиев

"Странна травма на Григор Димитров. Когато получаваш схващане едва във втория сет, значи нещо с физическата ти подготовка не е наред", е мнението на шведската легенда Матс Виландер, цитиран от "24 часа".

Носителят на 7 титли от "Големият шлем" и бивш №1 в света е коментатор на Eurosport.

Димитров като нищо можеше да се превърне в първия българин, стигнал III кръг на турнир от "Големия шлем" при мъжете. Най-добрият ни състезател сервираше за преднина от 2 сета срещу №20 в света Ришар Гаске (Фр) на "Ролан Гарос", а в крайна сметка загуби 7:5, 5:7, 2:6, 3:6.

Голямата драма настъпи при 5:4 във втората част. След ужасяващо дълго разиграване (36 удара) французинът спечели гейма и повърна насред корта. От другата страна на мрежата Димитров се свлече с очевидно схващане на мускул на левия крак. Болката явно бе толкова силна, че в очите на Григор се появиха сълзи.

Пристигналият физиотерапевт се опита да му помогне да се изправи, но талантът от Хасково трябваше да пълзи по червения клей, за да стигне до най-близкия съдийски стол. След лекарската помощ нашият тенисист продължи, но реално на един крак.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МАЧА!

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини