Нелепа контузия лиши Григор от исторически успех (ВИДЕО)



31-05-2012 21:40 | Николай Драгиев

Григор Димитров пропусна отлична възможност да стане първият българин, достигнал до трети кръг на турнир от "Големия шлем". Димитров отстъпи във втори кръг на "Ролан Гарос" пред световния номер 20 Ришар Гаске след 7:5, 5:7, 2:6, 3:6. Той обаче трябва да бъде похвален, защото показа невероятна борбеност и въпреки проблемите с контузия, се бори до последно.

Впечатляващо бе, че на моменти френската публика подкрепяше Димитров, а и като цяло бе настроена повече от радушно към него и демонстрираната от него игра. На няколко пъти нашият представител направи изключителни точки, които загатнаха за големия му потенциал.

Гришо бе по-добър в дълги периоди от мача си срещу Ришар Гаске и по точно в първите два сета. Спечели първия със 7:5, но бе повален от тежко схващане в лявото бедро, сервирайки за втората част при 5:4. Травмата той получи в невероятно ключов момент - при точка за пробив пред Гаске. Разиграването продължи 36 удара, след което и двамата паднаха на земята. Болката при Димитров изглеждаше зловеща в първия момент и той буквално рухна на корта. Гаске пък се оказа, че е повърнал на корта.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ПОВРАТНИЯ МОМЕНТ В МАЧА!


При 5:5 Димитров не бе в състояние нито да сервира, нито да се придвижва по корта. Въпреки намесата на физиотерапевт, Димитров сякаш не бе на корта Гаске с лекота спечели със 7:5 втория сет. Само този сет продължи 73 минути изтощителна битка.

Противно на логиката Григор, който показа страхотна борбеност и характер, реши да продължи да играе. Той започна третия сет, но веднага бе пробит за 2:0 от Гаске. Българинът върна пробива със серия вдъхновени изпълнения, но не бе в състояние да поддържа темпото на Гаске, който пак проби за 3:1. Французинът в крайна сметка без проблеми затвори с 6:2 третия сет, тъй като Григор не бе в състояние да бъде равностоен в по-дългите разиграванията.

Димитров се бореше мъжки и в четвъртия сет, но бе обречен при невъзможността да се придвижва ефективно по корта. Той се задържа в резултата до 2:2 гейма, но след това Гаске изтръгна решителен пробив, който му бе напълно достатъчен да затвори мача.

Оттук нататък Димитров ще трябва да мисли за възстановянето си и сезона на трева. За съжаление неговите шансове за директно класиране на Олимпийските игри намаляват, след като не успя да натрупа още по-голям актив на "Ролан Гарос". В момента той е 87-и в ранглистата, а има нужда да попадне сред първите 56, за да участва в Лондон. Има вариант той да получи и "уайлд кард".

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МАЧА!

Още по темата:
Федерер: Учуден съм, че състезатели като Димитров играят като мен
Гаске: Григор ще влезе в топ 10

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини